Yunus Emre Enstitüsünden Paulista Futbol Federasyonuna Ziyaret

Yunus Emre Enstitüsü, Paulista Futbol Federasyonunu ziyaret ederek Türkiye ile Brezilya ilişkilerinin geliştirilmesi için fikir alışverişinde bulundu.

Brezilya Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Hüsamettin Aslan, Paulista Futbol Federasyonunu ziyaret etti.

Geçtiğimiz ay Brezilya Futbol Konfederasyonunu ziyaret ederek, Türkiye ile Brezilya arasındaki sportif ve kültürel faaliyetlerin geliştirilmesi için ilk adımlarını atan Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Aslan, Paulista Futbol Federasyonu Başkan Vekili Fernando Enes Solleiro ve İletişim Müdürü Bernardo Itri ile bir araya geldi.

Yapılan görüşmede, Paulista Futbol Federasyonu ve Sao Paulo Gençler Kupası hakkında konuşuldu.

Sao Paulo Gençler Kupası'nın 120 takımın katılımı ile Güney Amerika'nın alt yaş kategorisindeki en büyük futbol organizasyonu olduğunu belirten Solleiro, Barcelona'nın yıldız futbolcusu Neymar'ın da arasında yer aldığı Brezilyalı bütün genç yeteneklerin bu kupada mücadele ettiğini söyledi.

Solleiro ile Aslan, her yıl ocak ayında Sao Paulo'da düzenlenen Gençler Kupası'na gelecek yıl Türkiye'den 19 yaş altı genç takımların katılımı hakkında fikir alışverişinde bulundu. Solleiro ayrıca, Türk futbol kulüplerinin Gençler Kupası'nda Brezilyalı oyuncuları takip edebileceklerini de ifade etti.

Paulista Futbol Federasyonu İletişim Müdürü Bernardo Itri ise, 2014 Kasım'da Türkiye ile Brezilya arasında İstanbul'da oynanan hazırlık maçını tribünden takip ettiğini, stattaki atmosferi asla unutamayacağını kaydetti.

Kaynak: AA