Karabükspor İsviçre'de Fırtına Gibi Esiyor

10-12 Mart tarihleri arasında İsviçre’de gerçekleşen Euroleague 2. ön eleme turnuvasında C grubunda Türkiye’yi temsil eden Kardemir Karabükspor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, ikinci maçında Rus takımı BasKI Neva Star’ı 68-54 mağlup etti.

Can Aksu antrenörlüğünde Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde başarılı performans sergileyen Kardemir Karabükspor, İsviçre’de düzenlenen Euroleague 2 Avrupa Şampiyonası ön eleme maçlarına hızlı başladı.

Kırmızı-mavili ekip eleme turunda karşılaştığı ilk maçında Almanya’nın Köln 99ers takımını 93-55 mağlup ettikten sonra Rus takımı BasKI Neva Star’ı da 68-54 mağlup etmeyi başardı.

İsviçre’nin Nottwil şehrinde Parapleji Merkez salonunda Türkiye saati ile 22.15’te başlayan mücadelede Kardemir Karabükspor ilk çeyreği 30-15, ikinci çeyreği ise 47-29 önde tamamladı. Rus rakibine karşın sahada üstün olan Karabük ekibi üçüncü çeyreği 54-43 önde tamamlarken son çeyrekte ise 14 sayı farkla sahadan 68-54 galip ayrıldı.

Gurbette yaşayan Karabüklüler tribünde takımlarını maç boyunca destekleyerek moral verdi.

Karabük ekibi turnuvanın son gününde ise Fransız Meylan Grenoble Handibasket ve ev sahibi İsviçreli Pilatus Dragons RCZS takımı ile karşılaşacak.

Kaynak: İHA