Çanakkale Savaşı Şehitleri

Konya Erdemli Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü üyeleri Çanakkale Şehitleri için 'Her Şehide Bir Yasin Hedef 253 Bin 248 Yasin' etkinliği kapsamında Konya'daki şehitliği ziyaret etti.

Kulüp Başkanı Recep Çiftci, şehitlikte yaptığı konuşmada bilinçli bir neslin milli ve manevi değerlere sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Köklü bir medeniyetin ve asil bir milletin evlatları olduklarını dile getiren Ciftci, 'Dedelerimiz cihana adalet getirmek, barış ve huzuru hakim kılma emanetini sevgili peygamberimizden alarak milli bir değer haline getirmiştir. Huzur ve adaleti sağlamak hiçbir zaman kolay olmamıştır. Dedelerimiz yeri geldiğinde canlarını, mallarını, rahatlarını, zamanlarını feda etmekten çekinmemiştir. Milletimiz tarih boyunca fedakarlıklarını defalarca ispatlamıştır.' dedi.

Çiftci, konuşmasına şöyle devam etti:

'Malazgirt'te, Kosova'da, Viyana'da, Konstantin surları önünde, Trablusgarp'ta, Çanakkale'de ve son olarak 15 Temmuz'da Allah'a verdikleri sözü tutmuşlardır. Şehit olmak gibi şerefli bir makamı bize miras bırakmışlardır. Şimdi biz vefakar evlatların yapabileceği iki şey var. Birincisi dedelerimizi hiç unutmamak ve onlar için dua etmek, ikincisi ise gerektiğinde aynı fedakarlıkları gösterebilmektir.

İsteyenler www.253binyasin.com adresi üzerinden Yasin-i Şerif okuyarak etkinliğe katılıp destek verebilir.'

Şehitlikte okunan Yasin'in ardından şehitlere dua edildi.

Kaynak: AA