Boluspor - Denizlispor Maçının Ardından

TFF 1. Lig’in 24. hafta maçında Denizlispor evinde karşılaştığı Boluspor’u 3-2 mağlup etti. Maçın ardından teknik adamlar mücadeleyi değerlendirdi.

İlk olarak konuşan Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, “Bizim açımızdan çok önemli bir 3 puanı kaybettik, bu bir gerçektir. Çünkü galip gelmiş olsaydık, yedinci sıradan sonra gelen takımların altıncı sıra için şansı tamamen azalacaktı. Geri kalan 10 haftada puan farkı bir hayli olacaktı. Rakibin çok istekli ve arzulu çıkacağını biliyorduk, buna göre de hazırlandık. Maalesef yediğimiz goller ve cömertçe harcadığımız çok pozisyon mağlup olmamıza neden oldu. Bugün sahada oyun olarak olması gereken hepsi vardı. Topa daha çok sahip olan bizdik, çünkü rakibin daha çok kontralarla çıkacağının biliyorduk. Daha önce oynadıkları karşılaşmaları da böyle oynamışlardı. Oyunda önde olan 4’lü çok etkiliydi, hem top sizdeyken hem de rakipteyken çok dikkatli olmak zorundasınız. Bunu çok iyi analiz ettik, çünkü bu şekilde rakibe pozisyon vermedik. Maalesef duran toplardan çok basit goller yedik. İkinci devreye çok iyi başladık, Gido ile girdiğimiz çok net bir pozisyon vardı. Pozisyon sayısına baktığımız zaman rakibe çok pozisyon vermedik” ifadelerini kullandı.

Attıkları golün ofsayt olmadığını belirten Çapa, “Pozisyona giren takım galip gelmiyor, gol atan takım galip geliyor. Yemiş olduğumuz golden sonra reaksiyon vermemiz geriyordu. Özellikle maçın 15 ve 20’inci dakikasından sonra ilk 4-5 dakikada attığımız gol neden iptal edildi bilmiyorum. Dördüncü hakem ofsayt olduğunu söylemiş. 10 hafta içerisinde alabileceğimiz puanların çoğunu alıp ondan sonraki süreç bize kalmış değil. Üst sıralardaki takımların kaybedeceği puanlar da çok önemli. Tek şansımız bundan sonraki süreçte üst sıralardaki takımlarla oynayacağız. İlk altı yedi içinde olan takımlarla oynayacağız. Burada bir seri yakalarsak 10 hafta sonunda inşallah sezon başında hedeflediğimiz yerde ligi tamamlamış olacağız” diye konuştu.



Denizlispor Cephesi

Geçen hafta yaşadıkları kriz ve stresten sonra iyi hazırlandıklarını belirten Denizlispor Teknik Sorumlusu Ferudun Şaban Yarkın, “Bütün oyuncularımız sahada kazanma isteklerini gösterdi. Güçlü bir rakip ön tarafta çok etkili oyuncuları var. Bunların tedbirlerini aldık. Öne geçip maç berabere olmasına rağmen oyundan kopmayarak maçı kazanmak için sahada bütün futbolcularımı verilen tüm görevleri istekli ve arzulu şekilde yaptı. Bunun neticesinde kazandık. Uzun süredir kazanamamanın stresini atarak güzel bir dönüş her zaman takımın ivmesini arttırır. Önümüzdeki hafta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçıyla çıkışımızı sürdürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA