'Babam Benden Çok Size İnanıyor'

Galatasaray kaptanı Selçuk İnan, futbolculara yapılan saldırılara değinerek, “Gerçekten televizyon programları herkesi ilgilendiriyor ki, buna babam da dahil. Bir olay yaşadığında belki de babam benden çok size inanıyor” dedi.

Galatasaray, Süper Lig’in 24. haftasında sahasında karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 3-2 mağlup etti. Karşılaşma sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray’ın kaptanı Selçuk İnan, “Bugün gerçekten zor maç oldu. Kazanmamız gerek bir maçtı. Son iki haftadır son dakikada attığımız gollerle maçı kazanmasını bildik. Bu konuda arkadaşlarımı tebrik ederim. Önemli 6 puan kazandık. Yavaş yavaş yukarılara doğru tırmanmak istiyoruz” diye konuştu.



“BELKİ DE BABAM BENDEN ÇOK SİZE İNANIYOR”

Süper Lig’de ve alt liglerde yaşanan kötü olaylar hakkında açıklamalarda bulunan İnan, “Bu röportajı yapmamın bir nedeni var. Benim için bu maçtan daha önemli bir konu var. Biz profesyonel oyuncular olarak bir şeyler söylemek istiyorum, bütün arkadaşlarımı temsilen. Galatasaray kaptanı olarak. Bir, iki haftadır gündemimizde olan bir konuydu. Bütün televizyon programlarından, yorumculardan ve sizlerden bir şey rica olacak. Sizin de bildiğiniz gibi önemli olaylar yaşandı. Kötü olaylar. Ülkemizdeki futbolun ilerleyişi açısından önemli olaylar. Gerçekten televizyon programları herkesi ilgilendiriyor ki, buna babam da dahil. Bir olay yaşadığından belki de babam benden çok size inanıyor. Sizin dediklerinize kulak arıyor. Kötü oynadığımızda bizi saygı çerçevesinde eleştirebilirsiniz. İnsanları düzgün bir şekilde yönlendirmemiz gerekiyor. Saldırı yaşayan arkadaşlarımız oldu. Bu hiç hoş bir olay değil. Taraftarlık değil. Bütün futbolcu arkadaşlarım adına, Galatasaray kaptanı olarak konuşuyorum. Taraftarlık kavga edip, küfür etmek ve saldırmak değildir. Tabii ki kazanmak istiyoruz. Bugün golü attım, kendim için değil, taraftarlar, annem, babam için. Bu duygu patlaması onun içindi” diye konuştu.



“KİMSEYİ ÜZMEK İSTEMİYORUZ”

Futbolcular olarak kimseyi üzmek istemediklerini vurgulayan yıldız oyuncu, sözlerine şöyle devam etti:

“Futbolculuk güzel bir iş. Herkese kapısı açık. Ben istiyorum ki insanlar futboldan zevk alsın. Bugün galip geldiğim için bu açıklamayı yapmıyorum. Bunu planlıyorduk. Bugün öyle bir pankart ile çıktık. Alt liglerde öyle olaylar oluyor. Onlar sesini duyuramıyor. Onlar adına bir şey söylemek istiyorum. Bıçaklı saldırılara uğruyorlar. Ben hayatımda kimseye küfür etmedim. Hiç kimse başarısız olmak istemez. Biz buraya seçildik, geldik. Belki de benim kadar eleştiren olmadı, tepki de gördüm. Buradaki seslenişim onlara değil. Hatamız olduysa affola. Benim söylediğim şeyler, futbolumuzun daha ileriye gitmesi için olan şeyler. Futbol sahada ileriye pas atarak ileriye gitmez. Bu şekilde ileriye götürebiliriz. Futbolcu kavga ettikten sonra nasıl iyi oynayabilir?”

(Oğuzhan Ort / İHA)

Kaynak: İHA