Tunceli, Eğitimdeki Başarıyı Sporda Da Yakalamak İstiyor

Tunceli’nin eğitimde başarısının ortada olduğunu belirten Vali Osman Kaymak, bu başarıyı spor ve sanatta da yakalamak istediklerini söyledi.

Tunceli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından amatör spora katkı sunanlar için tören düzenlendi.

İl Kültür Merkezinde düzenlenen ödül törenine Vali Osman Kaymak, Vali Yardımcısı Hasan Çiçek, Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, kurum amirleri, iş adamları, sporcular ve antrenörler katıldı.

2015 yılında kurulan federasyonlarının futbol eksenli olmayan ve kadın üyelerin yer aldığı tek amatör spor kulüpler federasyonu olduğunu belirten Tunceli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nazım Arslan, "Kentimizin eğitimdeki başarısını sporla devam ettirmek istiyoruz. Spor tesisi anlamında bağımsız atletizm sahası dışında bir eksiğimiz yok. Sayın valimizden belediye başkanvekili olması sebebiyle uygun yerlerde semt sahaları oluşturulması konusunda destek bekliyoruz. Böylece mahallelerdeki çocukların sporla uğraşmaları sağlanmış olacaktır” dedi.

Tunceli’nin eğitimdeki başarısına değinen Vali Osman Kaymak ise, “Bu başarıyı spor ve sanatta da göstermek istiyoruz. Kentimizde 10 bine yakın lisanslı sporcu olması önemli. Dersimspor takımımız 3. Ligde mücadele ediyor. Takımın ilimizin tanıtımında önemli bir yeri var. Bu kulübümüze dinlenme tesisleri yapılması konusunda görüşmeler gerçekleştirdik. Çiçekli yolundaki arsaya tesislerin yapılması için bakanımızın talimatları var. Yüzme havuzumuz bitmiş durumda. Ancak teknik bir arıza nedeniyle henüz açamadık. Yüzme alanında ve raftingde yeni kulüpler kurmamız lazım. Kayak alanında önemli başarılar yakalıyoruz. Bu konuda iş adamlarının da üzerilerine düşeni yapması gerekiyor” diye konuştu.

Vali Kaymak’ın konuşmasının ardından amatör spora katkı sunanlara şiltleri verildi.

Kaynak: İHA