Siirt'te Profesyonel Futbol Takımı Kurulması Hedefleniyor

Siirt Amatör Liginde şampiyon olan Siirt Botangücüspor Kulübü, Bölgesel Amatör Ligde (BAL) mücadele eden Kurtalan Spor ile baraj maçı oynayacak.

9 Nisan'da oynanacak karşılaşmada kazanan takım Siirt’i BAL'da temsil edecek.

Amatör ligde şampiyon olan Siirt Botangücüspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Botangücüspor Kulübü olarak yeni kurdukları takımla çıktıkları bu yolda öncelikli hedeflerinin, Siirt Amatör Ligde şampiyon olup BAL'a çıkmak olduğunu ve bunu başardıklarını söyledi.

Yıldız, bir sonraki hedeflerinin 9 Nisan'da Kurtalanspor ile oynayacakları baraj maçından da galibiyetle ayrılıp Siirt’i BAL'da temsil etmek istediklerini kaydetti.

Siirt’te futbol adına sosyal faaliyet alanı oluşturmak istediklerini kaydeden Yıldız, şunları söyledi:

'Futbol olduğu zaman inanıyorum ki terör de en asgari seviyeye iner. Gençleri stadyumlara çekmek istiyorum. 6 yıldır Siirt’in bırakın profesyonel takımı amatör ligde mücadele eden takımı yok. Biz bunu başarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Devlet büyüklerimizin, iş adamlarımızın ve Siirt halkının bize verdiği destekle bunu başarmaya çalışacağız. Hep birlikte, el ele verip Siirt’te profesyonel bir futbol takımı oluşturacağız. Bize desteklerini esirgemeyen Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve Siirt halkına teşekkür ediyorum.”

Kaynak: AA