İzmir'e 6 Madalya İle Döndüler

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 19 yaş ortalamasına sahip taekwondo takımı, 70 ilden bin 700 sporcunun katıldığı Ümitler Türkiye Şampiyonasında 2 altın ve 4 bronz madalya kazandı. Büyükşehir ekibinin yeni rotası, Sofya’daki Avrupa Şampiyonası.

Alanya’da düzenlenen Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonasında yarışan İzmir Büyükşehir Belediyesi Taekwondo Takımı, kente 2 altın ve 4 bronz madalya ile döndü. 70 ilden bin 700 sporcunun katıldığı şampiyonada İzmirli sporcular 67 kiloda Simge Erensayın ve 73 kiloda Kübra Kıyı, tüm rakiplerini geçerek altın madalyanın sahibi oldu. 57 kiloda Simge Burcu, 54 kiloda Nejat Oğuzhan Tuna, 74 kiloda İsmet Begeç ve 80 kiloda Ahmet Anıl Afacan ise bronz madalya kazandı. Kazanılan bu sonuçların ardından Simge Erensayın, Kübra Kıyı ve Esra Akbulat, 6–9 Nisan tarihlerinde Bulgaristan’ın Sofya kentinde yapılacak Ümitler Avrupa Şampiyonasında boy gösterecek.

Turnuvanın en genç takımı

Ümitler Türkiye Şampiyonasına yaş ortalaması 19 olan sporcularla katıldıklarını belirten Kol Başkanı Kıvanç Dinçsalman, “İzmir’e 6 madalyayla dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Altyapıya verdiğimiz önemi bu tarz şampiyonlarda derece alarak dönmek bizleri sevindiriyor” dedi.

Kaynak: İHA