Kahramanmaraş'ta Minikler 'Capoeira' Tanıştı

Brezilya dövüş sanatı olarak bilinen Capoeira'nın Kahramanmaraş'ta faaliyetlerini sürdüren topluluğu üyeleri, çocuklara gösteri sundu.

Özel bir tesiste gerçekleşen programda sahne alan Capoeira topluluğu, önce ailelere kısa bir bilgi vererek Capoeira'nın ne olduğunu anlattı ve daha sonra da canlı müzik eşliğinde akrobatik figürlerle gösteri yaptı.

Capoeira Kahramanmaraş İl Temsilcisi Ümit Sarıkaya, gösterinin ardından yaptığı açıklamada, çocukların ülkenin geleceği olduğunu, onların ne kadar iyi yetiştir ve ne kadar iyi yönlendirilirse bundan hep birlikte kazançlı çıkılacağını söyledi.

Tamamen gönüllü gençlerden oluşan bir topluluk olduklarını dile getiren Sarıkaya, 'Görevim icabı geldiğim bu ilde ilk günden itibaren yürütmeye çalıştığım etkinliklerle çok sayıda öğrenciye ulaştık. Ülkemizde çok fazla tanınmayan bu branşı yaymaya sporu sevdirmeye çalışıyoruz. Bağlı olduğumuz kulüp dünyada ve ülkemizde oldukça geniş bir ağa sahip. Bizde bundan güç alarak çocuklarımıza gençlerimize ve spora ilgi duyan herkese ulaşmaya çalışıyoruz.' dedi.

Sarıkaya, maddi bir beklenti içinde olmadan vatana ve millete faydalı olmaya çalıştıklarını belirtti.

İki yıl önce kurulan Kahramanmaraş Capoeira Kulübü'nün, merkezi Brezilya'da bulunan GI Mundo Capoeira Okulunun Türkiye temsilciliğine bağlı olarak çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Sarıkaya, Capoeira'nın, 600 yıl kadar önce Afrika'da halk kültürlerinden doğduğunu ve buradan dünyaya yayıldığını kaydetti.

Kaynak: AA