Halit Ziya Ağcabay Açıklaması 'Ligi 5. Sırada Bitirmeyi Hedefliyoruz'

Elazığ İl Özel İdarespor Genel Menajeri Halit Ziya Ağcabay, ligi 5 ya da 6. sırada bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Elazığ İl Özel İdarespor, ligin 24. haftasında Ferko Ilgaz Hotel KBSK ile karşı karşıya gelecek. Geçen hafta deplasmanda karşılaştığı Edremit Belediye Gürespor’a 75-70 mağlup olan Elazığ ekibi, bu hafta sahasında oynayacağı Ferko Ilgaz Hotel KBSK maçına hazırlanıyor. Bu kapsamda mavi-beyazlı sporcular günde çift antrenmanlarla Antrenör Berat Gök refakatinde çalışmalarını kendi tesislerinde sürdürüyor.

Çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Elazığ İl Özel İdarespor Genel Menajeri Halit Ziya Ağcabay, yaklaşık 7 galibiyet üst üste aldıktan sonra özellikle içeride oynadıkları maçlarda çok sıkıntı çektiklerini ifade etti.

Oyun kurucularının eli kırık olduğunu aktaran Ağcabey, “Oraya bir takviye aldık ama Burcu’nun olmaması bize olumsuz yansıdı. Edremit maçında son 2-3 dakikaya kadar önde oynadık. Kaybettik ama ben çok fazla takılmıyorum. Nasıl ki 7 galibiyet geldiği zaman ihtiyatlı davrandıysak da aldığımız mağlubiyetlerin üzerinde de çok fazla durmuyoruz. Çünkü ligin hemen hemen en genç takımlarından birini kuruyoruz. Takımda önemli sayıda Elazığlı sporcu var. Şu an 8’inci sıradayız ama hedefimiz ligi ilk 5 ya da 6’da bitirebilmek” dedi.



“Geldiğimiz noktayı başarı olarak görüyoruz”

Bu haftadan itibaren form grafiklerinin yükseleceğini ifada eden Ağcabay, “Antrenmanlarımız iyi geçiyor. Haftanın 4-5 günü çift antrenman yapıyoruz. Türkiye basketbol kamuoyuna sezon başı Elazığ takımının ilk 8’in içerisinde yer alacak deseydim eminim çoğu insan güler geçerdi. Biz bu şu an geldiğimiz noktayı başarı olarak görüyoruz. Herkesin ortak düşüncesi. Yukarılardan kopmadan devam ediyoruz. Geldiğimiz nokta şu anda oldukça rahat” diye konuştu.



“6-7 maçlık bir seri yakalayacağımızı düşünüyorum”

Şehirde bir farkındalık yapmak açısından üzerilerine düşeni yaptıklarını vurgulayan Ağcabay, “Hafta sonu rakibimize orada 1 sayı ile yenilmiştik, kötü takım değiller. Ben kazanarak ivme yakalayacağımızı, tekrar 6-7 maçlık bir seri başlatacağımızı düşünüyorum. Bunun da olacağına yürekten inanıyorum. Sakat oyuncumuz da kalmadı. Tam takım bütün çalışmalarımız devam ediyor. Yeni transferimiz Tuğba’nın iki gün önce babası vefat etti. Kendisine bir hafta izin verdiğimizi söyledik ama o da geldi aramıza katıldı.

Kastamonu maçına eksiksiz tam kadro hazırlanıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İHA