GÜNDEM ÖZETİ / 9 Şubat 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Ayvacık ilçesindeki deprem bölgesinde incelemeler yapacak, çalışmalar hakkında bilgi alacak.

(Çanakkale/13.00)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 5. Gümüşhane Tanıtım Günleri'nin açılışına katılacak.

(Ankara/12.30)

3- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Grand Ankara Hotel'de 'Tütünle Mücadelede Güncel Adımlar' toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

4- TBMM Genel Kurulunda, Serbest Bölgeler Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Valiliği ziyaret edecek, Dünden Bugüne Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni'ne, Konya Ekonomi Ödülleri Töreni'ne ve Milli İstihdam Seferberliği Başlangıcı Programı'na katılacak.

(Konya/13.30-19.00)

2- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, gündemdeki son gelişmeleri Anadolu Ajansı Finans Masası'nda değerlendirecek.

(İstanbul/12.00)

3- TÜİK, geçen yılın aralık ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistikleri ile finansal yatırım araçlarının bu yılın ocak ayındaki reel getiri oranlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Fransa'da Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile bir araya gelecek, Fransız mevkidaşı Harlem Desir tarafından verilecek çalışma yemeğine katılacak, Fransız Senatosu Başkanı Gérard Larcher ve Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde konuşma yapacak.

(Paris)

2- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis Kıbrıs'ta devam eden müzakereler kapsamında ara bölgede görüşecek.

(Lefkoşa)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara)

5- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

KÜLTÜR-SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Takdim Töreni'ne katılacak.

(Ankara/11.00)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi 22. haftasında Anadolu Efes, İtalya temsilcisi EA7 Emporio Armani ile karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.30)

2- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Hatay Büyükşehir Belediyespor-CCC Polkowice ve CMB Cargo Uni Györ-İçel Büyükşehir Belediyespor maçları yapılacak.

(Hatay/18.00/Györ/20.00)

3- FIBA Kadınlar Avrupa Kupası 8'li tur ilk maçında Galatasaray, İtalya'nın Virtus Eirene takımına konuk olacak.

(Ragusa/22.30)

4- Turkcell Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonası, Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda başlayacak.

(İstanbul/13.45)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA