Bolu'ya Satranç Parkı Yapılacak

Bolu Belediye başkanı Yılmaz: 'İnşallah Türkiye'deki satranç parklarının ikincisini Bolu’da açıyoruz. Böylelikle de Türkiye’deki gelişen satrançta, Bolu, biz de varız diyecek'

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türkiye'deki ikinci satranç parkını Bolu'da açacaklarını bildirdi.

Yılmaz, Kent Meydanı’nda Türkiye Satranç Federasyonu Bolu Temsilciliği yetkilileri, Köroğlu Satranç Kulübü sporcuları ve aileleri ile bir araya gelerek, katıldıkları Türkiye Küçükler, Yıldızlar şampiyonalarında başarı elde eden sporcuları kutladı.

Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu’nun da eşlik ettiği buluşmada genç sporcularla meydanda satranç mücadelesi yapan Yılmaz, yaptığı başarılı hamlelerle kolay bir rakip olmadığını gösterdi.

Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, profesyonel sporcularla satranç oynamanın çok kolay olmadığını ifade ederek, 'Satranç konusunda Bolu’da ailelerle beraber bütünleşen bir yapı oluşmuş ve bu yapı artık milli takıma oyuncu verecek noktaya gelmiş. Türkiye’de satranç, ileri bir noktaya doğru taşınıyor. Olimpiyatlarda 6. olan bir noktaya kavuşmuşuz, ki bu çok büyük bir gelişme. Bu konuda Bolu'nun da yavaş yavaş önü açılıyor.' diye konuştu.

Türkiye'de halen bir ilin satranç parkı yaptığını, bunun ikincisini Bolu'da hayata geçireceklerini dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

'İnşallah Türkiye'deki satranç parklarının ikincisini Bolu’da açıyoruz. Böylelikle de Türkiye’deki gelişen satrançta, Bolu, biz de varız diyecek. Gençlerimiz, hocalarımız ve aileleri ile beraber bir çalışma içindeyiz. Bizim ilimizdeki milli takım seviyesine çıkmış satranççılarımızı eğitecek kadroda sıkıntımız olduğunu öğrendim, inşallah arkadaşlarımızla görüştük, belki Bolu dışından, ülke dışından iyi bir satranç hocasını da Bolu’da inşallah istihdam ederek bu gençlerimizin biraz daha iyi yetişmelerini sağlayacak yapıyı beraber oluşturacağız.'

Yılmaz, Türkiye'de lisanslı futbolcudan daha fazla satranç sporcusu olduğunu öğrendiğini de ifade ederek, 'Bu, gelecekte zekası çok daha kuvvetli olan genç kadroya doğru giden bir ülkede yaşadığımızı gösteriyor. Gençlerimiz, inşallah ülkemizin geleceği. Gençlerimizin, satrançtaki gibi belki birkaç adım önünü görebilecek şekilde, ülkemizin önünü açacağına yürekten inancımız tam.' dedi.

Kaynak: AA