''Yıldızlar Efsanelerle Buluşuyor Söyleşileri''

Bursaspor'un ve Türk futbolunun efsane futbolcuları Mehmet Vahap Çeki, Kemal Batmaz ve Haluk Erdem, altyapı futbolcularıyla bir araya geldi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre Çeki, Batmaz ve Erdem, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursaspor Futbol Akademisi'nin düzenlediği, 'Yıldızlar Efsanelerle Buluşuyor Söyleşileri' etkinliği kapsamında, Bursaspor'da eğitim alan 15 ve 16 yaş altı takımlarındaki sporcularla Bursa Kent Müzesinde buluştu.

Bursaspor'un altyapıdan sorumlu yönetim kurulu üyesi Ali Turan ve gençlik geliştirme program sorumlusu Adnan Örnek'in de hazır bulunduğu söyleşide, Haluk Erdem, böyle bir organizasyonun içinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

İyi futbolcu olabilmek için çok çalışmak gerektiğine işaret eden Erdem, 'Futbol dışında antrenmanın ardından futbolcu yalnız kalır. İşte o boş zamanlarda yaptıklarınız futbolculuğunuzu belirler. Sporculuğunuzun yanı sıra iyi birey ve vatandaş olmak için özen gösterin. Ben, bugün 75 yaşındayım ve futbol sayesinde hayattayım.' değerlendirmesinde bulundu.

Bursaspor altyapısında A takıma yükselen ilk futbolculardan birisi olan Kemal Batmaz da genç sporculara hedeflerine ulaşmaları için çok çalışmaları gerektiğini anlattı.

Bursaspor altyapısının bir marka olduğunu ifade eden Batmaz, şunları kaydetti:

'Hiçbir zaman Real Madrid, Barcelona veya Dortmund gibi bir örnek aramaya gerek yok. Bursaspor altyapısı Türkiye'de markalaşmış bir altyapıdır. Bursaspor'un altyapısı 1967 yılında kurulduğunda ilk seçilen sporcuların arasında yer aldım. Genç takımda çalışırken ardından kendimizi A takımda bulduk. Çok çalışmanız gerekiyor. Örneğin bir kemancı günde 11 saatini keman çalmaya ayırıyor. Sizlerde antrenman dışında kendinizi futbola vermelisiniz. Futbolcu olmak istiyorsanız kendinize dikkat edeceksiniz. Futbolun gereklerini yerine getireceksiniz.'

Vahap Çeki, 1974-75 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupasında oynadıkları Dinamo Kiev maçlarını hala dün gibi hatırladığını vurguladı.

Gençlere futbol yaşamıyla ilgili anılarını anlatan Çeki, şöyle devam etti:

'Futbolculuğumda çok mücadeleci bir yapım vardı. Herkesin kademesine girerdim. Hiç de yorulmuyordum. Bursaspor'dan transfer olmama rağmen beni insanlar 'Bursasporlu Çeki' diye bilirler. Bursaspor formasını giydiğim yıllardan Avrupa Kupa Galipleri Kupasında Dinamo Kiev ile oynadığımız maçlar hiç unutmuyorum. O zamanki Dinamo 2000'li yılların takımı olarak anılıyordu. Bursa'daki maça çok iyi hazırlandık. Karşılaşmayı 1-0 kaybettik. Deplasmanda da 2-0 mağlup olduk. O takım dünya deviydi. Biz de o sezon Kupa Galipleri Kupasında Avrupa 5'incisi unvanına sahip olmuştuk.'

Kaynak: AA