Üsküdarlı Altın Kızlardan Avrupa'da Bir İlk

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Yarışmalarında 6’ncı kez Avrupa Şampiyonu olarak bir ilki gerçekleştiren Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü sporcularına, Başkan Hilmi Türkmen ödül verdi. Kazanılan bu başarı ise 15 Temmuz şehit ve gazilerine armağan edildi. Pistlere dönen milli atlet Aslı Çakır Alptekin ise, "Hak etmediğimiz şeyler yaşattılar. Önemli olan pistlere dönmekti" dedi.

Portekiz’in Albufeira Şehri’nde düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Yarışmaları’na katılan Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü, büyük kadınlarda 6’ncı kez Avrupa Şampiyonu olarak bir ilki gerçekleştirdi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, düzenlenen bir tören ile Avrupa Kros Yarışmasında birinci olan Üsküdar Belediyesi Atletizm Takımı’na 100 bin TL ödül verdi. Başkan Hilmi Türkmen ödülü, sporcuların aldığı bir kararla ve belediye olarak 15 Temmuz şehit ve gazilerine armağan ettiklerini belirtti.

16 ülkeden katılan 17 takım arasında şampiyon olan ve son 10 yılda 6’ncı kez şampiyonluk kürsüsüne çıkan Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü, 6’sı şampiyonluk, 2 kez 2’ncilik ve 1 kez de 3’üncülük olmak üzere toplam 9 kupa aldı.

Üsküdar’dan sporculara tam destek

Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü olarak bir ilki gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü olarak bu yıl Avrupa’da Portekiz’de yapılan müsabakalarda Büyük Kadınlarda Avrupa Şampiyonu olduk. Bu şampiyonaya alışığız, 10 defa katıldık bu yıl 6’ncı kez şampiyon olduk. Türkiye adına yaptığımız bu yarışlarda 6 sporcumuz ile yarıştık ve bu 6 sporcumuzun takım halinde birincilik getirmeleri ülke adına büyük bir sevinç kaynağımız oldu. 15 Temmuz’dan sonra uluslararası arenada yapılan yarışlarda ilk kez takım halinde bir şampiyonluğa ulaşmak da ayrı bir mutluluk bizim için" ifadelerini kullandı.

"Şampiyon olacağımızı biliyorduk"

Şampiyonaya kendilerinden emin bir şekilde gittiklerini kaydeden başarılı sporcu Alemitu Bekele, "Çok mutluyum gerçekten. Şampiyonaya giderken biliyorduk şampiyon olacağımızı böyle bir umutla gittik şampiyonaya. Aslı Çakır Alptekin de ilk defa yarışacaktı uzun zaman sonra bundan dolayı da heyecanlıydık. Kazandık, mutluyuz. 10 senedir bu yarışmaya katılıyoruz, belediye her zaman destekledi bizi. Biz de ülkemize bunun karşılığı olarak ödüller kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.



"Hak etmediğimiz şeyleri yaşattılar, önemli olan pistlere dönmekti"

Pistlere döndüğü için mutlu olduğunu dile getiren milli atlet Aslı Çakır Alptekin, “Uzun bir aradan sonra ilk yarışım. Yarış atmosferini ve heyecanını özlemişim. Bizde her yarış bir heyecan demektir. İyi de koşsan kötü de koşsan seni tekrar hırslandırır yarışlar. Bunları özlemişim. 11’inci oldum fakat 6 bin metre koştum. Ben bin 500 metre koşucusuyum. Önümüzdeki yarışlar için beni hırslandıran bir yarışma oldu. 4 yıl dile kolay, zor bir süreç oldu. İnsanlar çok farklı düşünüyor, farklı bir şekilde yansıtıldı bu yaşananlar herkese. Gerçeği kimse tam anlamıyla bilmiyordu ve bizim de dava sürecimiz devam ettiği için açıklama yapamamıştık. Hak etmediğimiz şeyleri yaşattılar. Önemli olan pistlere dönmekti" diye konuştu.



8 yıl men cezası verilmişti

2012 Londra Olimpiyatları’nda bin 500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin’in biyolojik pasaportunda anormal değerlere rastlanmıştı. Bunun sonucunda, milli atlete, 2004’ten sonra ikinci kez doping maddesi kullandığı gerekçesiyle 8 yıl men cezası verilmişti. Aslı Çakır Alptekin,Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Eski Başkanı Lamine Diack ile ilgili "rüşvet" iddialarını destekleyen bilgiler vererek cezasının 4 yıla inmesini sağlamıştı.

Kaynak: İHA