'Şimdiden Şampiyonluktan Vazgeçmek İstemiyorum'

Hazırlıklarını sürdürürken geçirdiği kazada sağ el bilek eklem bölgesinde kırık oluşan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, daha sonra zorlanmamak için sezonun ilk yarışına çıkmak istiyor Kenan Sofuoğlu:'Yarışa sıfır puan ile başlamanın bende moral olarak çok büyük etkisi olur. O nedenle elimden geldiği kadar ilk yarışa çıkmaya çalışacağım. Belki yarışta beşinci, altıncı olurum ama az da olsa puan almak için oraya gideceğim' 'Geçen yıl da ilk yarışta kaza yapıp düştüğümde telafisi 6 yarış sürmüştü. O 6 yarış boyunca moralimi yukarıda tutmak için ve hata yapmamak için o kadar çok zorlandım ki, çünkü bir hata daha artık şampiyonluğu kaybetmek demekti. O yüzden şimdiden şampiyonluktan vazgeçmek istemiyorum'

İBRAHİM YOZOĞLU - Antrenman yaptığı sırada kaza geçiren ve sağ el bilek eklem bölgesinde kırık oluşan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, henüz tamamen iyileşmemesine rağmen, daha sonra zorlanmamak için 25-26 Şubat'ta başlayacak Dünya Supersport Şampiyonası'nın ilk yarışında pistteki yerini almak istiyor.

Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun bitmesinin ardından uzun süre motosikletten ayrı kaldığını ve test yasağı kalktıktan sonra ilk antrenmana Sakarya Akyazı'daki kendi parkurunda başladığını söyledi.

Antrenmanın ilk gününde parkurda kaza yaptığını anımsatan Kenan, 'Parmağım eklem yerinden hem kırıldı hem de çıktı. Sadece kırılsa sorun değildi ama çıkması demek oradaki bütün kasların kopması anlamına geldi. Bu nedenle ilk önce ameliyatsız kasların gelişmesi açasından alçı tedavisi gördüm.' dedi.

Çıkığın tekrarlama ihtimali bulunduğu için sıkıntılı bir sürecin başladığını ifade eden Kenan Sofuoğlu, kasların iyileşmesi için alçı tedavisi yapıldığını, motosiklet kullanamadığı için kazadan bir hafta sonra vücudunun dinç kalması için fitness çalışmalarına başladığını anlattı.

Sakatlığı sonrası İspanya ve Portekiz'deki bütün testleri kaçırdığını dile getiren milli motosikletçi, 'Fitness çalışmalarında da gene talihsiz bir şekilde fitness aleti parmağıma çarptı. Bu kez tekrar yerinden çıktı. Elimin bu şekilde iyileşme şansı olmadığı için ameliyatın en iyi çözüm olacağını düşündük. Yarışlarla ilgili İtalya'daki doktorlara ve burada da Osmalıspor'un doktorlarına sordum. Bütün doktorlar aynı görüşteydi. Elimin çıkmaması, sabit kalması için gereken ameliyattı. Bu ameliyatı da Ankara'da oldum.' diye konuştu.

Ameliyattan sonra bir hafta geçtiğini ve parmaklarını oynatabildiğini belirten Kenan Sofuoğlu, elinde yeterince gücün olmadığını, iki metal nedeniyle bazı hareketlerinin kısıtlandığını aktardı.

- 'Tek korkum tekrar çıkması'

Kenan Sofuoğlu, eline fazla güç verdiği zaman ağrı yaptığını ancak metallerin 6 hafta daha kalması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Avustralya yarışına sadece iki hafta kaldı ve bu metallerin elimde 6 hafta durması gerekiyor. Yarışa gideceğim ama yarışıp yarışamayacağım ile alakalı kesin bir şey konuşmam mümkün değil. Son günlere kadar metalleri tutacağız, orada lokal anesteziyle metalleri elimden alacağız. İyi bir bandaj yapıp motoru kullanmaya çalışacağım. Tabi ne kadar verimli olur ya da bu olabilir mi bilmiyorum ama tek korkum tekrar çıkması, çünkü tekrar çıkması demek bir 6 hafta daha kaybetmek demek.'

Milli motosikletçi şunları aktardı:

'Oradaki kemiği tutan kaslar kopmuş ve bundan dolayı başparmağım eklem yerinden çıkmış. Motosiklet yarışlarında vücudunuzun en çok kullandığınız yeri sağ eldir çünkü motosikletinizin gaz ve fren kolu sağ tarafta. O nedenle şu anda vücudumun en çok ihtiyacım olan kısmında hasar var. O nedenle kesin bir şey konuşamıyoruz. Ben, Avustralya'ya gideceğim ama yarışıp yarışamayacağıma orada karar vereceğiz.'

- 'Telafisi yarım sezon sürer'

Dünya Şampiyonası'nda yarışların Avustralya'da başlayacağını hatırlatan Kenan Sofuoğlu, çoğu kişinin riske girmemesi gerektiğini, 'İlk yarışa çıkma, ikinci yarışa katıl.' dediğini ifade etti.

Kenan, 13 ülkede yarışlara çıkacağını ve ilk organizasyona katılmadığı takdirde daha sonraki etaplarda zorlanacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'İlk yarışa katılmamak demek sezona 25 puan eksiyle başlamak demek. Şu an tabii ki çok büyük sıkıntım var ama sezona eksi 25 puanla başlamak demek, bunun telafisi neredeyse yarım sezon demek. Yarım sezonda bunu bütün yarışları kazanarak ancak telafi edebiliyorum. Geçen yıl da ilk yarışa gitmiştim, kaza yapmıştım, sıfır puanla başlamıştım ama tabii ki önümdeki yarışlarda da bu kaza ihtimali var. O nedenle daha şimdiden yarışa sıfır puanla başlamanın bende moral olarak çok büyük etkisi olur. O nedenle elimden geldiği kadar ilk yarışa çıkmaya çalışacağım. Belki yarışta beşinci, altıncı olurum ama az da olsa puan almak için oraya gideceğim. Belki de kazanabilirim ama bunu oraya gittiğim zaman göreceğiz.'

Sezon içinde birkaç yarışta sıfır puan alınabildiğine dikkati çeken Sofuoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

'Düşüyorsunuz, motosiklette arıza çıkıyor ama sezona direkt yenik başlamak en zoru. Geçen yıl da ilk yarışta kaza yapıp düştüğümde onun telafisi 6 yarış sürmüştü. O 6 yarış boyunca moralimi yukarıda tutmak için ve hata yapmamak için o kadar çok zorlandım ki çünkü bir hata daha artık şampiyonluğu kaybetmek demekti. O yüzden şimdiden şampiyonluktan vazgeçmek istemiyorum. Mücadelemi vereceğim, nasipte varsa olacak inşallah.'

Kaynak: AA