GRAFİKLİ - Falcao'nun Yükselen Performansı

Monaco'da bu sezon 25 maçta 20 gol atan Falcao, yeniden eski başarılı günlerine dönüyor Bu sezon bir kez 'hattrick' yapıp, 4 karşılaşmada da ikişer kez fileleri havalandıran 30 yaşındaki oyuncu, görev aldığı tüm kulvarlarda takımının skor yüküne katkı sağlamayı başardı Kırmızıbeyazlı ekip, Kolombiyalı futbolcunun bu sezon gol kaydettiği 14 müsabakada tek yenilgisini Fenerbahçe'ye karşı yaşadı.

EMRE DOĞAN - Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Monaco'da forma giyen Radamel Falcao, bu sezon ortaya koyduğu performansla eski günlerine dönüş sinyali veriyor.

Kırmızı-beyazlı forma ile bu sezon tüm kulvarlarda çıktığı 25 maçta 20 gol kaydeden Kolombiyalı futbolcu, takımının en skorer ismi olarak dikkati çekiyor.

İngiltere Premier Lig ekipleri Manchester United ve Chelsea'de kiralık olarak geçirdiği birer sezonda toplam 5 kez skor yüküne katkı sağlayan 30 yaşındaki oyuncu, şu ana kadar ulaştığı gol sayısıyla parlak günlerini hatırlattı.

- Tüm kulvarlarda gol sevinci yaşadı

'El Tigre' lakabıyla bilinen Falcao, bu sezon Monaco formasıyla sahaya çıktığı tüm kulvarlarda gol atma sevinci yaşadı.

Ligue 1'de 18 maçta rakip fileleri 14 kez havalandırıp, 2 de asist yapan Falcao, en fazla gole bu organizasyonda ulaştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde elemeler dahil 5 karşılaşmada 4 gol atan 30 yaşındaki oyuncu, Fransa Kupası ve Fransa Lig Kupası'nda ise birer kez skor tabelasını değiştirmeyi başardı.

- Gol attığı maçlarda tek mağlubiyet Fenerbahçe'ye

Ligue 1'in geride kalan 24 haftasında topladığı 55 puanla lider durumda bulunan Monaco, Falcao'nun bu sezon gol sevinci yaşadığı maçlarda sadece Fenerbahçe'ye karşı mağlup oldu.

Avrupa'nın önde gelen ligleri arasında, rakip fileleri 70 kez havalandırarak en golcü takım konumunda bulunan kırmızı-beyazlı ekip, 30 yaşındaki futbolcunun skor ürettiği 9 lig karşılaşmasının hepsinde sahadan 3 puanla ayrıldı.

Fransız temsilcisi, Falcao'nun fileleri havalandırdığı Şampiyonlar Ligi'nde 2, Fransa Kupası ve Lig Kupası'nda birer maçta rakiplerini mağlup etmeyi başardı.

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda İngiliz ekibi Manchester City ile karşılaşacak Monaco, Kolombiyalı yıldızın gol kaydettiği karşılaşmalarda tek yenilgisini ise aynı organizasyondaki 3. ön eleme turu maçında Fenerbahçe'ye karşı 2-1'lik skorla yaşamıştı.

- Dört sezon sonra 'hat-trick' yaptı

Monaco'da 2013-2014'ün ardından ikinci sezonunu yaşayan Radamel Falcao, kulüp kariyerinde 4 sezon sonra 'hat-trick' yapma başarısı gösterdi.

Ligue 1'in 17. haftasında Bordeaux'yu 4-0'lık skorla geçtikleri karşılaşmada 3 gol atan deneyimli oyuncu, bundan önceki son 'hat-trick'ine ise 2012-2013 sezonunda Atletico Madrid formasıyla Athletic Bilbao'yu aynı skorla mağlup ettikleri maçta imza atmıştı.

- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4 gol

İspanya'nın Atletico Madrid takımından 2013'te 60 milyon avro karşılığında Monaco'ya transfer olan Falcao, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 4 kez gol sevinci yaşadı.

Grup aşamasında 3 maçta forma şansı bulabilen Kolombiyalı futbolcu, organizasyonun 4. haftasında Rus temsilcisi CSKA Moskova'ya 3-0 üstünlük kurdukları müsabakada 2 gol kaydetti. Falcao, kırmızı-beyazlıların İngiliz ekibi Tottenham'ı 2-1'lik skorla geçtiği 2 maçta ise skor üretemedi.

Deneyimli oyuncu, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe'ye deplasmanda 2-1 yenilip, rövanş maçında ise rakibini 3-1 mağlup ederek tur atladığı karşılaşmalarda ise 2 gol atıp, bir de asist yaptı.

- UEFA Kupası'nda bir sezonda en çok gol atan oyuncu

Profesyonel kariyerine ülkesinin Lanceros Boyaca takımında başlayan Falcao, 2010-2011 sezonunda Porto formasıyla attığı 17 golle, UEFA Kupası tarihinde bir sezon içinde en fazla gol atan oyuncu unvanını elinde bulunduruyor.

Kolombiyalı futbolcu, söz konusu sezonda bir karşılaşmada 4, 2 maçta 3 ve 7 mücadelede birer kez rakip fileleri havalandırması sonucunda bu rakama ulaşarak Porto'nun UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğunu kazanmasında başrolü üstlenmişti.

- Premier Lig'de başarılı olamadı

UEFA Avrupa Ligi'nde 2 farklı takımla üst üste şampiyonluk yaşayan tek futbolcu konumundaki Falcao, Arjantin, Portekiz ve İspanya kariyerinin aksine İngiltere Premier Lig'de bekleneni veremedi.

Kolombiyalı oyuncu, Manchester United ile 2014-2015'te 6'sı 90 dakika olmak üzere forma giydiği 29 maçta rakip fileleri 4 kez havalandırdı.

Ertesi sezon Londra ekibi Chelsea'nin yolunu tutan deneyimli oyuncu, sakatlığı nedeniyle 12 kez giyebildiği mavi-beyazlı formayla sadece bir defa gol sevinci yaşayabildi.

- Arda Turan ile şampiyonluklar yaşadı

Milli futbolcu Arda Turan ile Atletico Madrid'de forma giyen Falcao, başkent ekibinde 3 kupa kazandı.

Kolombiyalı golcü, Arda Turan'ın da kadrosunda yer aldığı İspanyol ekibiyle 2012'de UEFA Avrupa Lig ile UEFA Süper Kupa ve 2013'te İspanya Kral Kupası şampiyonlukları yaşadı.

Kolombiya Milli Takımının en golcü futbolcusu (25) unvanının da sahibi olan Falcao, Porto'da UEFA Avrupa Ligi (2011) ile lig (2011) ve River Plate de Arjantin Clausura (2008) zaferleri elde etti.

Kaynak: AA