Edirne Valisi Özdemir'e AA 2016 Yıllığı

Edirne Valisi Özdemir:'15 Temmuz hain darbe girişimine karşı duran, demokrasisine sahip çıkan ve terörizme karşı dik duran Türkiye, yeni bir çağın açılışını da yaptı'.

Edirne Valisi Günay Özdemir, '15 Temmuz hain darbe girişimine karşı duran, demokrasisine sahip çıkan ve terörizme karşı dik duran Türkiye, yeni bir çağın açılışını da yaptı.' dedi.

Zengin haber ve görsel materyallerden yararlanılarak oluşturulan, siyasetten sanata, ekonomiden spora, Türkiye ve dünyada 2016'da zihinlerde iz bırakan olaylar kronolojik bir aktarımla sunulduğu Anadolu Ajansı 2016 yıllığı, AA Edirne Bölge Müdürü Salih Baran tarafından makamında ziyaret edilerek Edirne Valisi Özdemir'e takdim edildi.

Yıllığı inceleyen Vali Özdemir, AA'nın titiz ve başarılı çalışmasının son yıllıkta da kendisini gösterdiğini söyledi.

Edirne Valisi Özdemir, yıllıktaki 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimi ile ilgili özel bölümü inceledikten sonra şunları söyledi:

'Yıllığa baktığımızda 2016 yılının aslında güzel anılar bırakan bir yıl olmadığını görüyoruz. Özellikle yılın ikinci yarısında karşılaşılan hainlik 2016 yılının ne denli kötü bir yıl olduğunu perçinledi. Türk insanı ülkesine ve demokrasisine bağlılığıyla yaşanan bu hainliği ve kötü olayları kısa sürede atlattı ve toparlandı. Ayrıca dünyaya da bir mesaj verdi. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı duran, demokrasisine sahip çıkan ve terörizme karşı dik duran Türkiye yeni bir çağın açılışını da yaptı.'

Türkiye'nin dünyaya vicdan noktasında da mesajlar veren bir ülke olduğuna dikkati çeken Özdemir, 'Özellikle mazlumlara sahip çıkması konusunda ve yeni bir anlayışın gelişmesi konusunda, şu anda dünyanın ihtiyacı olan anlayışı Türkiye geliştirmeye başladı. Bu insanlığın barışı, huzuru ve mutluluğu için bir insanlık modelidir. Bizim geleneklerimizden, inancımızdan kaynaklanan değerlerimize uygun ve insan tabiatına uygun bir anlayışı geliştirmeye başladı.'

Kaynak: AA