'Üç Büyükler'den Kopanlar Şampiyonluğa Koşuyor

Kariyerlerinde İstanbul'un 3 büyük takımında forma giyen ve istediği çıkışı yakalayamayan çok sayıda futbolcu, Medipol Başakşehir'de şampiyonluk mücadelesi veriyor Volkan Babacan, Yalçın Ayhan ve Mehmet Batdal, turunculacivertli formayla kariyerinde zirveye çıktı Kariyerlerinde başarılara imza atan Emre Belözoğlu, Egemen Korkmaz ve Bekir İrtegün gibi tecrübeli isimler de şampiyonluk mücadelesinde takıma katkı sağlıyor.

HİLMİ SEVER - İstanbul'un 3 büyük takımında kalıcı olamayan çok sayıda futbolcu, Medipol Başakşehir formasıyla Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluk mücadelesi veriyor.

Turuncu-lacivertli takımda adeta yeniden doğan Volkan Babacan, Yalçın Ayhan ve Mehmet Batdal'ın yanı sıra Uğur Uçar, Ferhat Öztorun, Mustafa Pektemek, Ufuk Ceylan ve Alparslan Erdem, İstanbul'un 3 büyük takımında forma giymiş ancak çıkış yakalayamamış isimler olarak dikkati çekiyor.

Abdullah Avcı yönetimindeki takımda bambaşka bir görüntüye bürünen futbolcular, Medipol Başakşehir'in bu sezonki performansında önemli rolü oynuyor.

- Volkan Babacan milli formayı kaptı

Fenerbahçe altyapısında 6 Şubat 2004'te profesyonel kariyerine başlayan Volkan Babacan, Volkan Demirel'in arkasında ikinci kaleci olarak geçirdiği dönemlerin ardından Medipol Başakşehir formasıyla kariyerinin zirvesine çıktı.

2008-2009 sezonunda Fenerbahçe'de 6 lig maçında görev alan Babacan, 2009-2010 sezonunda ise hiç şans bulamadı. Bir sezon sonra 4 maçta yer alan Volkan, sonrasında transfer olduğu TFF 1. Lig ekibi Manisaspor'da yeniden forma giymeye başladı.

2014-2015 sezonunda Medipol Başakşehir'e transfer olan Volkan Babacan, Fenerbahçe kalesini alamadığı Volkan Demirel'den A Milli Takım'ın kalesini devraldı.

- Yalçın, Galatasaray'da 4 lig maçında şans buldu

Galatasaray'a 23 yaşında transfer olan Yalçın Ayhan, Rigobert Song ve Stjepan Tomas ikilisi nedeniyle forma şansı bulamadı.

Yalçın, sarı-kırmızılı takımda bulunduğu tek sezonda (2005-2006) yalnızca 4 lig mücadelesinde yer aldı. Anadolu takımlarında forma giydikten sonra kariyerinde 2014-2015 sezonunda Medipol Başakşehir'de görev yapmaya başlayan 34 yaşındaki futbolcu, geçen yıl ilk kez A Milli Futbol Takımı aday kadrosunda yer almıştı.

- Mehmet Batdal Galatasaray'da ligde gol atamadı

Bucaspor altyapısında futbol kariyerine başlayan Mehmet Batdal da Yalçın Ayhan gibi bir dönem formasını giydiği Galatasaray'da çıkış yakalayamadı. 2010'da sarı-kırmızılı takıma 3 yıllık imza atan Mehmet, söz konusu 3 sezonda Kardemir Karabükspor, Atiker Konyaspor ve Bucaspor'a kiralandı.

Mehmet, sarı-kırmızılı formayı ligde toplam 7 kez giydi ve gol atamadı. Galatasaray'daki tek golünü UEFA Avrupa Ligi'nde OFK Belgrad'a atan Mehmet, Abdullah Avcı yönetimindeki Medipol Başakşehir'de ortaya koyduğu performansla geçen yıl ilk kez A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosuna davet edilmişti.

- Uğur Uçar ve Ferhat Öztorun

Galatasaray altyapısından yetişen Uğur Uçar ve Ferhat Öztorun, 2002'de sarı-kırmızılı takımda profesyonelliğe geçti.

Ferhat 2007'de, Uğur da 2010'da takımdan ayrıldı. Anadolu'da farklı kulüplerde görev yapan iki futbolcu, Abdullah Avcı yönetimindeki Medipol Başakşehir'de savunmanın önemli isimleri arasında bulunuyor.

- Mustafa Pektemek Başakşehir'de çıkış arıyor

Turuncu-lacivertli takım, golcü oyuncu Mustafa Pektemek'i sezon başında Beşiktaş'tan kiralık olarak kadrosuna kattı. Siyah-beyazlı takımdaki ilk sezonunda (2011-2012) ligde 8 gol atan Mustafa, daha sonra ise yaşadığı sakatlıklar sebebiyle bekleneni veremedi.

Beşiktaş'ta çeşitli dönemlerde Demba Ba, Cenk Tosun ve Mario Gomez gibi golcülerin arkasında yedek bekleyen Mustafa Pektemek, Medipol Başakşehir'de ise Mehmet Batdal ve Adebayor ile forma mücadelesi veriyor.

Bu sezon ligde 2 golü bulunan Mustafa, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Galatasaray'a 2 gol atarak turuncu-lacivertli takımın çeyrek finale çıkmasında büyük pay sahibi oldu.

Medipol Başakşehir kadrosunda, geçtiğimiz yıllarda Galatasaray'da oynamış ve bekleneni verememiş Ufuk Ceylan ve Alparslan Erdem de bulunuyor.

- Tecrübeli isimlerin katkısı

Medipol Başakşehir'in başarılı performansında, Türk futbolunun tecrübeli isimlerinin de katkısı var.

Emre Belözoğlu, Fenerbahçe ile yollarını ayırdıktan sonra 2015-2016 sezonunda dahil olduğu Medipol Başakşehir'de, şampiyonluk mücadelesinde önemli bir rolü üstlendi.

Kariyerinde 3 büyüklerden Beşiktaş ve Fenerbahçe'de forma giyen Egemen Korkmaz ile 6 sezon sarı-lacivertli takımda görev yapan Bekir İrtegün de Medipol Başakşehir'in kadrosunda yer alıyor.

Turuncu-lacivertliler, son yıllarda oynadığı takımlarda bekleneni veremeyen Togolu yıldız Emmanuel Adebayor'u da bu sezon ara transfer döneminde kadrosuna kattı. Son 6 ayında kulüpsüz kalan Adebayor, Medipol Başakşehir ile çıkışa geçmek istiyor.

Kaynak: AA