'Tokyo 2020'Ye 6 Sporcuyla Katılmayı Hedefliyoruz'

Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Kahraman: '2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın hazırlıklarına şimdiden başladık. Genç sporcularımıza önem veriyoruz ve onların ön plana çıkmasını istiyoruz' 'Kadınlar güreşinde kulüp sayısının az olması, en büyük eksikliğimiz. Kulüp sayısı çok olursa, daha fazla sporcu yetişir'

ELİF NUR ÇOLAK - Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Efrahim Kahraman, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi 6 sporcuyla temsil etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kahraman, milli takımın Sarıyer İçelli Ahmet Tesisleri'nde gerçekleştirdiği hazırlık kampında AA muhabirine açıklamada bulundu.

Türkiye Şampiyonası'ndan sonra ilk çalışmalarını yaptıklarını ve kampta sporcuların son durumunu görme fırsatını bulduklarını anlatan Kahraman, geride kalan yılın kadınlar güreşi için başarılı geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

'2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın hazırlıklarına şimdiden başladık. Genç sporcularımıza önem veriyoruz ve onların ön plana çıkmasını istiyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda tarihi bir başarı elde edildi ve Yasemin Adar şampiyonluk yaşadı. Bundan sonraki hedefimiz daha büyük ve bunun bilincindeyiz. Tokyo 2020'ye 6 sporcuyla katılmayı hedefliyoruz.'

- 'Sporcularımız, Rio'da tecrübesizlik yaşadı'

Tokyo 2020'de daha deneyimli olacaklarını aktaran Kahraman, 'Sporcularımız, Rio 2016'da tecrübesizlik yaşadı. 2020'de bu durum değişecektir. Tokyo'ya kadar birçok şampiyona yapılacak. Bunlarda iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum.' diye konuştu.

Efrahim Kahraman, kadınlar güreşinde kulüp sayısının az olmasından yakındı.

Kadınlar güreşine ilginin beklenen seviyede olmadığını dile getiren Kahraman, 'Bunun nedeni, kadınlar güreşinde çok fazla rekabet ortamı olmaması. Rekabetin olduğu yerde başarı gelir. Kulüp sayısının az olması, en büyük eksikliğimiz. Kulüp sayısı çok olursa, daha fazla sporcu yetişir.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA