'Spor Kamuoyundan Özür Diliyorum'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman:'(Derbi maç) Çok üzgünüm. Üzüntüm maçın skoruyla alakalı değil. Bugünkü fotoğraflara, konuşulanlara baktığımda futbol konuşulmuyor, güzel tarafları konuşulmuyor' 'Ne provakasyon olursa olsun bizim bu fotoğrafların içinde olmamamız lazımdı. Birilerinin yanlış yapması, Beşiktaşlı oyuncuların ve kulübü yönetenlerin de yanlış yapması için sebep değildir' 'Bende de hata var, polemiğe girmemem lazımdı'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı takımın Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Fenerbahçe ile yaptığı maçta yaşanan olaylar nedeniyle çok üzgün olduğunu söyledi.

Orman, Vodafone Arena'daki sponsorluk anlaşması toplantısında, derbi maçla ilgili yaptığı açıklamada, 'Çok üzgünüm. Üzüntüm maçın skoruyla alakalı değil. Bugünkü fotoğraflara, konuşulanlara baktığımda futbol konuşulmuyor, güzel tarafları konuşulmuyor. Kötü tarafları ortaya çıktı. Tartışmalar da öyle...' dedi.

Teknik direktör Şenol Güneş ile de konuyu konuştuğunu vurgulayan Orman, şunları kaydetti:

'Bu fotoğrafların içinde Beşiktaş'ın olmasından büyük üzüntü duyuyoruz. Biz farklı kulübüz, centilmen kulübüz. Dev şirketlerle büyük sponsorluklar yapıyoruz, mutlu haberlerin içindeyiz. Dünyanın en güzel stadı burası. Rakip taraftarlar gelmiş, Beşiktaş taraftarı orada. Çok kaliteli oyuncular var. Pırıl pırıl oyuncularımız, onların böyle şeylerle anılması hiç istediğimiz şeyler değil. Ne provakasyon olursa olsun bizim bu fotoğrafların içinde olmamamız lazımdı. Birilerinin yanlış yapması, Beşiktaşlı oyuncuların ve kulübü yönetenlerin de yanlış yapması için sebep değildir. Biz pozitif, güzel şeyler vermeyi görev edinmiş bir kulübüz.'

- 'Kamuoyundan özür diliyorum'

Beşiktaş açısından büyük üzüntü duyduğunu tekrarlayan Fikret Orman, 'Yaptığımız hata varsa tüm spor kamuoyundan özür diliyorum. Futbolun güzellik ve mutluluk veren bir şey olması için uğraşmamız gerektiğini düşünüyorum. Özellikle seçilmiş, pırlanta gibi çocukların; bu kadar işine aşık, Türkiye'nin simgesi olmuş bir hocanın; işine önem veren yönetimin bu fotoğrafların içinde olmasından üzüntülüyüm. Bizim açımızdan pazar günü bitti. Bende de hata var, polemiğe girmemem lazımdı.' ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada görev yapan emniyet görevlilerine de teşekkür eden Orman, 'Fenerbahçe'ye da başarılar diliyorum, turu geçtiler. Bizim ana uğraştığımız konu lig ve UEFA. Oyuncu kardeşlerim yanımdayken, onlardan ikisini almalarını rica ediyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA