İşitme Engelli Genç Futbolcunun Hedefi, Milli Takım

Adıyaman Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı'nın formasını terleten 15 yaşındaki İlhan Çetinkaya, yaş ortalaması 35 olan takımda dikkati çekiyor İlhan Çetinkaya:'Hedefim milli takımda oynamak. İnşallah bir gün hedefime ulaşacağım'

KEMAL KARAGÖZ - Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu tarafından kurulan Spor Toto Futbol 1. Lig'de 3. Grupta mücadele eden Adıyaman Belediyesi İşitme Engelliler'in 15 yaşındaki futbolcusu İlhan Çetinkaya'nın hayali milli takımda forma giymek.

Yaş ortalaması 35 olan takımda mücadele eden lise birinci sınıf öğrencisi İlhan Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört yıldır futbol oynadığını, kendisine takım arkadaşlarının çok ilgi gösterdiğini söyledi.

Takımda aile gibi olduklarını dile getiren İlhan, 'Antrenörüm başta olmak üzere takım arkadaşlarım bana destek veriyor. Şu anda maçların son 20 dakikasında görev alıyorum. Taraftarlar da yaşımın küçük olmasından dolayı büyük ilgi gösteriyor.' dedi.

Futbolu çok sevdiğini aktaran genç futbolcu, şöyle konuştu:

'Hedefim milli takımda oynamak. İnşallah bir gün hedefime ulaşacağım. Süper Lig ekibi Afşinspor'dan transfer teklifi aldım. Fakat takımımı bırakmak istemiyorum. Milli takım antrenörü beni her maçta gelip izliyor. İyi yerlere geleceğime inanıyorum.'

- Çalışır: 'Yetenek, kalite ve teknik olarak çok iyi'

Kulübün antrenörü Bayram Çalışır ise İlhan'ın yaklaşık 1,5 senedir takımda görev aldığı belirtti.

İlhan'ın çok yetenekli bir futbolcu olduğunu aktaran Çalışır, 'Şu anda ilk 11'de oynatmamamızın sebebi yaşından dolayı ve zayıf olması. Yoksa ilk 11'i kaldırabilecek bir futbolcu. Yetenek, kalite ve teknik olarak çok iyi. Biz İlhan'ı milli takıma önerdik. Milli takım hocası maçlarda özellikle kendisini izledi. Kesinlikle İlhan'ı alacaklarını söyledi. Onun Türk Milli Takım formasını şerefle taşıyacağına inanıyorum.' diye konuştu.

İlhan'ı, yaşının küçük olmasından dolayı rakip takım oyuncularının da çok sevdiğini dile getiren Çalışır, şunları kaydetti:

'İlhan'dan çok memnunuz. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da iyi olacak. Biz onu sağ ve sol açıkta oynatıyoruz. Top tekniği çok iyi. İlhan'ı şu an kimseye vermeyi düşünmüyorum. Süper Lig'de şampiyonluğa oynayan takımlar istiyor ama biz İlhan'ı vermek istemiyoruz.'

Kaynak: AA