Burhaniyeli Özel Sporcular Türkiye'yi Temsil Edecek

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, üç yıldır antrenör Deniz Erenoğlu öncülüğünde çalışmalarını sürdüren özel sporcular, Türkiye’yi temsil edecek.

8 Eylül Stadı’nda haftanın altı günü çalışan sporcular, Mart ayı içinde önce Çek Cumhuriyeti daha sonra da Dubai’ye gidecek. Burhaniye’de çalışmalarını sürdüren özel sporculardan Sevim Demircan, 400 metre engellide Avrupa ikincisi olurken, Muhsine Gezer’de 800 metrede Avrupa birincisi oldu. Milli takım kadrosunda yer alan Sevim Demircan ve Muhsine Gezer, Mart ayının ilk haftasında Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak olan İnas Açık Atletizm Avrupa Şampiyonası’na katılacak. Daha sonra da 17-24 Martta Dubai’de yapılacak Dünya Şampiyonası sınıflandırma ve baraj yarışlarında Türkiye’yi temsil edecekler. Haftanın altı günü çalıştıklarını anlatan antrenör Deniz Erenoğlu,”Biz öğrencilerimizle 3 yıldan beri çalışıyoruz. Bu öğrenci grubumuzdan 2 öğrenci milli takıma girdi. Milli takımda da Ankara’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda birincilikler ve ikincilikler aldık. Önümüzdeki Mart ayında ilk etapta Çek Cumhuriyeti’ne gedeceğiz. Oradaki, Açık Avrupa Atletizm Şampiyonası’nın peşinden Dubai’deki baraj yarışmalarına gidiyoruz. Umarım güzel yarışlar çıkarırız. Hedefimiz, tabi Dünya Şampiyonası’ndan sonra 2020 Olimpiyatları. Onun için çalışıyoruz. Haftanın 6 günü antrenmandayız. Çocuklarımızla çok emek verdik. Umarım, emeğimiz boşa çıkmaz” dedi.

Sporculardan Muhsine Gezer ve Gülden Erol ise, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için haftanın altı günü çalıştıklarını ifade etti.

Kaynak: İHA