Milas'ta AKUT Gönüllülerine İp Eğitimi Verildi

AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu, AKUT Milas gönüllülerine kurtarma operasyonlarında kullanılan ip teknikleri konusunda eğitim düzenledi.

Her geçen gün artan gönüllü sayısıyla dikkat çeken AKUT Milas Birimi, her hafta çarşamba günü farklı konularda eğitim düzenliyor. Daha önce oryantasyon, arama ve ekip ruhu eğitimleri alan AKUT Milas gönüllüleri, bu kez ip teknikleri hakkında uygulamalı eğitim aldı. Gönüllüleri ip teknikleri konusunda bilgilendiren AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu, kurtarma operasyonlarında ip kullanımının büyük önem taşıdığını ve konunun iyi öğrenilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Teknik malzeme eğitimleri kapsamında kullanılan ipleri tanıtan ve iplerin özelliklerini anlatan Uslu, deneyimlerinden kesitler sunarak operasyonlarda kullanılan iplerin korunması ve bakımıyla ilgilide açıklamalarda bulundu. Eğitimde daha sonra düğüm çeşitlerine geçildi. AKUT gönüllüleri; eğitim kapsamında sekizli, tam ve yarım kazık, balıkçı düğümü, izbarço düğümü, camadan düğümlerini teorik olarak gördü. Teori eğitimi sonrasında da bazı düğümler gönüllüler tarafından uygulandı. Geniş kapsamlı bir konu olan ip teknikleri eğitimlerinin ilerleyen haftalarda da devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA