İGM'de Sporda Şiddet Gündeme Geldi

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, Afjet Afyonspor’un Sakaryaspor deplasmanında takım otobüsünün taşlanmasını gündeme getirerek, sporda şiddeti kınadı.

İl Genel Meclisinin şubat ayı ilk toplantısı Salih Sel, başkanlığında yapıldı.

Sel, meclisi açışında yaptığı konuşmayla Afjet Afyonspor’un Sakaryaspor deplasmanında, sportif direktör İbrahim Çelik'in de yaralanmasına yol açan takım otobüsünün taşlanması olayını gündeme getirdi.

Sakarya'da üzücü bir hadise yaşadıklarını, maçtan sonra dönüş yolunda takım otobüslerinin, Geyve yakınlarında kenara pusu kurmuş 4-5 kendini bilmezin taşlı saldırısına uğradığını ve sportif direktör Çelik’in başına parke taşı isabet ettiğini belirten Sel, şöyle konuştu:

'Ben Çelik'i görünce öldü zannettim. Kafası gerçekten çok kötüydü. İlk muayenede Çelik'in kafa tasında çökmenin yanı sıra kırıkların olduğunu tespit edildi ama Allah'a şükür hayati tehlikesi yok. Kendisi hemen ameliyata alındı. Durumunu yakinen takip ediyoruz. Atılan taş eğer şoför mahaline gelseydi, durum çok daha kötü olabilirdi. Ölülerimiz de olabilirdi. Biz dua ediyoruz.'

Sel, olayın ardından Sakarya Emniyet teşkilatının saldırıyı gerçekleştiren failleri hemen yakaladığını, bunun kendilerini bir nebze olsun rahatlattığını ifade etti.

- 'Spor bu değil'

Benzer olayın önceki maçta şehirlerinde yaşandığını ve spor ile bu yaşananların bağdaşmadığını dile getiren Sel, şunları kaydetti:

'Spor bu değil, sporun sevgi ve barış olduğunu taraflarımıza sık sık hatırlatmamız gerekiyor. Bu şiddet olaylarına karşı yöneticilerin ve seyircilerin bu tip holiganları arasında barındırmaması lazım. Bu çok önemli. Maalesef, biz de önceki maçta onların takım otobüsünü Afyonkarahisar'da taşladık. Bizim birkaç kendini bilmez taraftarın yüzünden problem etki-tepkiye dönüştü. Biz o zamanda şiddet olaylarını kınadık. Şimdide en sert bir şekilde kınıyoruz. Bu açından bütün kulüp yönetimlerinin ve seyircilerin kötü niyetli insanları içinde barındırmamasını istiyoruz.'

Sel, sporda her üç neticenin de olabileceğini belirterek, taraftarların yenmeyi de yenilmeyi de hazmetmeyi öğrenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA