Denizlili Atletler Balkan Şampiyonasına Katılacak

Türkiye U20 Salon Atletizm Şampiyonasında Denizlili sporcular Alperen Acet ve Uğural Uğursal, elde ettikleri derecelerle Balkan Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

İstanbul’da 4-5 Şubat’ta düzenlenen Turkcell Türkiye U20 Gençler Salon Atletizm Şampiyonasına 50 farklı ilden 233 sporcu katıldı.

Her branşta ilk 2 sırayı alan sporcuların Milli takıma seçildiği şampiyonada, yüksek atlamada yarışan Denizlili milli sporcu Alperen Acet, 2,12’lik derecesiyle U20 Gençler Salon Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. 3 adım atlama ve uzun atlama branşında yarışan diğer Denizlili sporcu Uğural Uğursal, 3 adım atlamada 14,67 metrelik dereceyle U20 Gençler Türkiye ikincilik derecesi kazandı. Uzun atlamada da yarışan Uğursal, 6.86 metrelik derecesiyle üçüncü olmayı başarmasına rağmen bu branşta milli takıma seçilemedi.

Milli formayı giyecek sporcuların belirlendiği bu şampiyona sonrası Alperen Acet ve Uğural Uğursal önümüzdeki hafta İstanbul’da yapılacak olan Balkan Gençler Salon Atletizm Şampiyonası’nda yarışmada mücadele elde etme hakkı kazandı.

Alperen ve Uğursal ile birlikte ayrıca, Denizli Atletizm İl Temsilcisi ve Antrenör Bülent Şenkibar ile Antrenör Cavit Ceylan Milli Takım Antrenörü olarak görev alacaklar.

Kaynak: İHA