Bursaspor Durmazlar'dan TBF'ye Tepki

Türkiye Basketbol 1. Liginde mücadele eden Bursaspor Durmazlar, Basketbol 1. Ligi'nin 22. haftasında deplasmanda Sakarya Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı maçta yaşanan arbedeye ilişkin açıklama yaptı.

Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Bursaspor camiasının, basketbola desteğinin devam edeceği ve yapılacak en ufak adaletsizliğin yakından takipçisi olacağı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Adaletin her takıma eşit bir şekilde dağıtılması konusunda hassas olduğumuzun bilinmesini arzu ediyoruz. Bugüne kadar gerek hakemleri, gözlemcileri gerekse rakip takım teknik heyetini, sporcuların ve çalışanlarını Türkiye Basketbol Federasyonu'na ve kamuoyuna şikayet etmedik. Her şeyin basketbol oyununun müsaade ettiği kurallar çerçevesinde geçmesini arzu ettik. Sezonun sonu yaklaştıkça görüyoruz ki, kulüpler tarafından hakem camiasını ve basketbol kamuoyunu etkileyecek birtakım açıklamalar yapılmaktadır. Maçlarda yaşanan olaylar hakem, gözlemci raporları ve görüntüler ile tespit edilip, gerekli cezalar verilmektedir. Bunun dışında taraflı yapılan açıklamaların basketbola zarar verdiğini düşünmekteyiz.'

Açıklamada, yeşil-beyazlı taraftarların şehirlerine bağlılığı takdirle karşılandığı, deplasmanlara dahi yüzlerce taraftarıyla giden tek kulübün Bursaspor Durmazlar olduğu vurgulandı.

Bursaspor camiasının, basketbol branşına da tüm organizasyonlarıyla en iyi şekilde örnek olabilecek bilgi, birikim, tecrübe ve taraftar gücüne sahip olduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

'Sakarya Büyükşehir Belediyespor maçının ardından ev sahibi kulübün yöneticisi Cavit Akova, bir internet sitesine yaptığı açıklamada, 'Maçta 1 defa anons yapıldı. O anons da Bursa seyircisinin sahaya para atması nedeniyle yapıldı. Onu yazdıklarını biliyorum. Bursa seyircisinin taşkınlığından dolayı yazıldığını. Takdir disiplinin. İnşallah bir ceza gelmez. Kimseye bir ceza gelmesini istemiyorum' ifadelerini kullanmıştır. Şimdi Türkiye Basketbol Federasyonu'na soruyoruz; Türkiye Basketbol Ligi'nde oynanan maçın ardından hakem veya gözlemci raporları kulüpler tarafından nasıl biliniyor?' Bunun takipçisi olacağız.'

Kaynak: AA