'Bu Galibiyetler Bizim İçin Değerli'

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, son aylarda iyi basketbol oynadıklarını ifade ederek, “Bu galibiyetler bizim için çok değerli. İyi oyunumuz ve aldığımız sonuçlar bizi daha iyi yerlere taşıyacaktır” dedi.

Galatasaray Odeabank, Spor Toto Basketbol Süper Lig’in 17. haftasında evinde karşılaştığı TOFAŞ’ı 82-73 yendi. Karşılaşmanın ardından Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Son aylarda iyi basketbol oynadıklarını dile getiren Ergin Ataman, “Bu galibiyetler bizim için çok değerli. Eurolegue’de de iyi maçlar oynayarak kaybettik. Ama bu iyi basketbol ve aldığımız sonuçlar bizi daha iyi yerlere taşıyacaktır. Maçın belirli bölümlerinde çok üst düzey basketbol oynadık. Zaman zaman skorun da verdiği rahatlıkla rehavete kapılıp düşüş yaşadık. Fakat maçın başından sonuna kadar iyi basketbol oynayarak güzel bir galibiyet aldık” şeklinde konuştu.

Sarı-kırmızılı basketbolcu Ege Arar ise, zaman zaman düşüş yaşasalar da rotasyona giderek iyi bir maç çıkarttıklarını belirtti.



TOFAŞ CEPHESİ

TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene, takım olarak tecrübe eksikliği yaşadıklarını söyleyerek, “Bundan daha iyi oynayabilirdik. Galatasaray’ın bizden daha fazla tecrübesi olduğu bir gerçek” dedi.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 17. haftasında deplasmanda Galatasaray Odeabank’a 82-73 mağlup olan TOFAŞ’da Başantrenör Orhun Ene, maç sonunda yaptığı açıklamada, “Bundan daha iyi oynayabilirdik. İkinci periyotta sayı atamadık. Tabii takımca tecrübe eksikliğimiz var. Galatasaray’ın bizden daha fazla tecrübesi olduğu bir gerçek. Oyunu baskıyla kurup onları ritimlerinden çıkartmaya çalıştık. Bazı yerlerde de başarılı da olduk. Ama kolay atışlar kaçırdık. Her şeye rağmen bizim için güzel bir maç oldu. Oyunun 40 dakikasında beraber kalarak iyi baskı kurduk. Fakat bu yüzdelerle böyle bir takımı yenmek kolay değil” ifadelerini kullandı.

TOFAŞ’ın tecrübeli oyuncusu Kaya Peker ise şöyle konuştu:

“Maçtan önce düşündüğümüz savunmayı yapamadık. onlara oyunu yönlendirmelerine izin verdik. Maçın başında kötü başladık. Sonra bir atak yapıp kafa kafaya getirdik ama maçı koparamadık. Maçı kazanmak için gerekli olan şey takımdaki herkesin eşit şekilde katkı vermesi.”

(Uygar Aydın /İHA)

Kaynak: İHA