Balkan Atletizm Şampiyonası

Türkiye Gençler Salon Atletizm Şampiyonasında Denizlili sporcular Alperen Acet ve Uğural Uğursal yaptıkları derecelerle Balkan Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 4-5 Şubat tarihlerinde İstanbul'da yapılan Turkcell Türkiye Gençler Salon Atletizm Şampiyonasına 50 ilden 233 sporcunun katıldığı belirtildi.

Her branşta ilk 2 sırayı alan sporcuların milli takıma seçildiği şampiyonada yüksek atlamada yarışan Denizlili milli sporcu Alperen Acet'in 2,12'lik derecesiyle U20 Gençler Salon Türkiye Şampiyonu olduğu bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'3 adım atlama ve uzun atlama branşında yarışan Denizlili sporcu Uğural Uğursal, 3 adım atlamada 14,67 metrelik derecesiyle U20 Gençler Türkiye ikincisi oldu. Uzun atlamada da yarışan Uğursal 6.86 metrelik derecesiyle 3. sırayı alarak bu branşta milli takıma seçilemedi. Milli formayı giyecek sporcuların belirlendiği bu şampiyona sonrası Alperen Acet ve Uğural Uğursal önümüzdeki hafta İstanbul'da yapılacak Balkan Gençler Salon Atletizm Şampiyonasında yarışma hakkı elde etti.'

Açıklamada, Balkan Atletizm Şampiyonasında ayrıca, Denizli Atletizm İl Temsilcisi ve Antrenör Bülent Şenkibar ile Antrenör Cavit Ceylan'ın Milli takım Antrenörü olarak görev alacakları, Denizli kafilesinin perşembe günü İstanbul'da kampa katılacağı kaydedildi.

Kaynak: AA