Salihli'de Karate Semineri Düzenlendi

Türkiye Karate Federasyonu ve Salihli Belediyesi işbirliğinde "Minik Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası" öncesinde sporculara yönelik teknik ve taktik açıdan gelişimlerini hızlandırmak amacıyla ilçede karate eğitim semineri düzenlendi.

Salihli Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ve velilerin destekleriyle Lidya Sardes Otel’de düzenlenen seminere, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, Spor İşleri Müdürü Uğur Kocagöz, çeşitli illerden elit seviyedeki sporcular katıldı.

Tecrübesi ve başarılarıyla karatede söz sahibi olan 7.dan 5. Kademe Teknik Direktör Adnan Şamdan tarafından sporculara, karate ile ilgili teknik konular uygulamalı bir şekilde anlatıldı. Teknik çalışmaların devamında ise taktik çalışmalar da yapıldı.

Sportif eğitimde teknik çalışmaların çeşitliliği ve farklı rakiplerle çalışılmasının sporcuların gelişiminde önemli olduğunu vurgulayan Salihli Belediyespor Karate Antrenörü Çilem Gençtürk, “Bu doğrultuda, Kocaeli, Isparta ve Uşak illerinden elit seviye sporcular davet ettik. Gerek ilçemiz sporcuları gerekse misafir sporcularımız farklı rakiplerle antrenman yapma imkânı yakaladı. Bu ortam, tüm sporcular için eksiklerini görmeleri açısından çok önemli bir fırsat oldu. Planlanan hedeflerimiz açısından çok daha verimli geçen bir eğitim semineri oldu” dedi.

Eğitimin her alanda önemini dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu ise, “Farklı illerden gelen sporcularımız burada birlik ve beraberlik içerisinde eğitimlerini alarak, antrenman yapma fırsatı yakaladılar. İşin tekniklerini öğrenmeleri için Salihli Belediyesi öncülüğünde sporcularımız yararına böyle bir seminer düzenledik. Katılımlarından dolayı Teknik Direktör Adnan Şamdan hocamıza teşekkür ediyor, sporcularımıza da spor hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA