Medipol Başakşehir-Galatasaray Maçından Notlar

Galatasaray'da teknik direktör Riekerink, kadroda 3 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü Muslera, Hakan Balta ve Josue'nin yerine, Cenk Gönen, Ahmet Çalık ve De Jong ilk 11'de başladı Medipol Başakşehir, kadrosunda 6 değişikliğe gitti Maç öncesi ısınmada Ahmet Çalık ve Emre Belözoğlu kısa süreli sakatlık yaşadı.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Medipol Başakşehir'e konuk olan Galatasaray'ın kadrosundaki değişiklikler dikkati çekti.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, ligde son oynanan Akhisar Belediyespor maçının kadrosunda 3 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Sarı-kırmızılı teknik adam, Fernando Muslera, Hakan Balta ve Josue'nin yerine, Cenk Gönen, Ahmet Çalık ve Nigel de Jong'u görevlendirdi.

Galatasaray'da Muslera ve Hakan Balta maç kadrosunda yer almazken, Josue ise yedek soyundu.

- Kupada kale yine Cenk'e emanet

Hollandalı teknik adam, Ziraat Türkiye Kupası maçlarında alışıla geldiği üzere kaleyi yine Cenk Gönen'e verdi.

Son 16 turu olması ve tek maç eleminasyon sistemine göre oynanması nedeniyle Fernando Muslera'nın görev alma ihtimali olduğu iddialarına karşın Riekerink, Cenk Gönen'i yine ilk 11'de oynattı.

Cenk, bu sezon Galatasaray'ın kupada sahaya çıktığı 7 maçta da 90 dakika görev almıştı.

- Medipol Başakşehir'de kadro revizyonu

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray önünde önemli bir kadro değişikliği yaptı.

Avcı, ligde son oynanan Bursaspor maçının ilk 11'inde 6 değişikliğe gitti.

Bursaspor müsabakasının başlangıç kadrosunda yer alan Yalçın Ayhan, Eren Albayrak, Mahmut Tekdemir, Mossoro, Cengiz Ünder ve Mehmet Batdal bu kez ilk 11 dışında kaldılar. Bu oyuncuların yerlerine ise Bekir İrtegün, Ferhat Öztorun, Attamah, İrfan Can Kahveci, Doka ve Mustafa Pektemek, sahaya çıktı.

- Adebayor ilk 18'de

Medipol Başakşehir'in dikkat çeken transferi Emmanuel Adebayor, Galatasaray maçının ilk 18'inde yer alarak ilk kez kadroya girdi.

Togolu futbolcu, yedekler arasında başladığı müsabakada Abdullah Avcı'dan görev bekleyecek.

Öte yandan, ev sahibi ekipte sakatlığı bulunan Hakan Özmert kadroda yer almadı.

- Emre Belözoğlu ve Ahmet Çalık korkuttu

Müsabaka öncesi ısınma bölümünde Medipol Başakşehir'de Emre Belözoğlu, Galatasaray'da ise Ahmet Çalık kısa süreli sakatlık yaşadı.

Isınma esnasında sağ ayak bileğinde ağrı hisseden Emre, ayakkabısını çıkarıp sağlık heyetini çağırırken, yapılan müdahalenin ardından çalışmasını sürdürdü.

Ahmet Çalık ise yine ısınma sırasında meydana gelen ağrısı nedeniyle çalışmayı bırakarak soyunma odasına gitti. Yapılan kontrollerinin ardından tekrar sahaya dönen sarı-kırmızılı oyuncu, kaldığı yerden devam etti.

Kaynak: AA