Doktorun Yönlendirmesiyle Milli Takıma Seçildi

Ablasının rahatsızlığı sırasında tanıştığı doktorun önerisiyle okçulukla tanışan 15 yaşındaki Songül Lök, kısa sürede bu sporda ismini duyurdu Atıl vaziyetteki tütün deposunda antrenman yaparak okçuluk şampiyonalarına hazırlanan Lök, mart ayında Fransa'da düzenlenecek Gençler Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek milli takıma da seçildi.

BURAK ALPER KUŞ - Ablasının tedavisi sırasında tanıştığı aile hekiminin desteğiyle okçuluğa başlayan Songül Lök, bu sporda gösterdiği performansla milli takıma seçildi.

Muğla'nın Yatağan ilçesine 18 kilometre uzaklıktaki Bencik Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan 15 yaşındaki Songül Lök'ün kaderi, yaklaşık 6 yıl önce rahatsızlanan ablasını tedavi etmek için eve gelen aile hekimi Ejder Sözen ile tanışmasıyla değişti. Bir dönem okçulukla uğraşan ve bu spora merak salan Sözen, Songül Lök'ü o dönemde kurmayı planladığı okçuluk takımına davet etti.

Songül Lök, yeni kurulan takımın bir parçası olarak arkadaşlarıyla kış mevsiminde atıl durumdaki TEKEL'in eski tütün deposunda, yaz mevsiminde ise Bencik Aile Sağlığı Merkezi bahçesinde, Sözen önderliğinde antrenmanlarını yaptı. Kısa sürede üye sayısı artan takımın lideri konumuna yükselen Lök, şampiyonalarda elde ettiği başarıyı milli takım seçmelerinde de sürdürerek ay-yıldızlı formayı terletmeye hak kazandı.

- 'Rüya gibi bir 6 yıl'

Songül Lök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ablasının ayağından ameliyat olduğunu ve aile hekimi Ejder Sözen'in bu sürede sürekli evlerine gelerek pansuman yaptığını anlattı.

Bu rahatsızlıktan sonra okçulukla tanışması nedeniyle o dönemlerde başarı geldikçe ablasının daha iyi olacağına inandığını dile getiren Lök, elde ettiği derecelerin sadece kendisini değil, ablasını da çok mutlu ettiğini söyledi.

Okçuluk sporuyla ilgilendiği 6 yıla 14 madalya ve 5 Türkiye rekoru sığdırdığını belirten Lök, 'Rüya gibi bir 6 yıl geçirdim.' dedi.

Bu sporla tanıştıktan sonra çok çalıştığını ve zamanla tüm hedeflerine teker teker ulaştığını anlatan Lök, şöyle konuştu:

'Samsun'da yapılan yarışmalar sonucunda milli takım seçmelerine katıldım. Milli takıma seçilen ilk üç kişi arasında ben de yer aldım. Mart ayındaki Gençler Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandım. Bunun için çok mutluyum. Ülkemi, ay-yıldızlı formayla temsil edeceğim için çok gururluyum. Bu, en başından beri Ejder ağabeyimin ve benim en büyük hayalimizdi. İnşallah oradan iyi başarılarla dönerim.'

- 'Başarıları beni onurlandırıyor'

Antrenör Ejder Sözen ise Songül Lök'ü dördüncü sınıftayken tanıdığını ve en azından kendisini denemesi için antrenmanlara davet ettiğini anlattı.

Sözen, Lök'ün elde ettiği başarının kendisini çok onurlandırdığını dile getirdi.

Takımı kurduğu ilk günden beri en büyük hedefinin milli takıma sporcu yetiştirmek olduğunun altını çizen Sözen, ekipteki diğer sporcuların yaş olarak Lök'ten büyük olduğunu ifade etti.

Ejder Sözen, şöyle konuştu:

'Fransa'da Türkiye'yi temsil edecek milli takımın üç kişilik kadrosu içinde yer almayı başardı. Bunu hedeflemiştik ve 6 yıldır hep bu hedef için çalışıyorduk. Bunun bir son olmayacağına inanıyorum. Bunun bizim takım için bir başlangıç olduğuna inanıyorum. Daha başka çocuklarımızla beraber çalışmaya devam edeceğiz. Songül'ün de hem Avrupa'da hem de dünyada iyi dereceler alacağına inanıyorum.'

Kaynak: AA