Yeşil Sahada Şampiyonun Adı Değişmedi

Şehitkamil Belediyesi Spor Kulübü, 2016-2017 sezonu futbol altyapı liglerinde U19 ve U15 kategorilerinde şampiyonluğunu ilan etti.

Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliğinin ortak organizasyonunda gerçekleştirilen yerel altyapı liglerinde 2016-2017 futbol sezonunun bitimine bir hafta kala U19 ve U15 kategorilerinde şampiyonluğunu ilan eden isim geçmiş yıllarda olduğu gibi Şehitkamil Belediye Spor Kulübü oldu. Sezon boyunca mağlubiyet yüzü görmeyen yeşil-siyahlı genç kramponlar, şampiyon oldukları yaş kategorilerinde Gaziantep’i Türkiye Şampiyonası 1. etap müsabakalarında temsil edecek.

Hedefimiz Türkiye Şampiyonası

Gaziantep yerel futbol altyapı liglerinde 2016-2017 sezonunda arka arkaya gelen şampiyonlukların ardından hedeflerinin Türkiye Şampiyonasından da başarıyla ayrılmak olduğunu dile getiren Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Futbol Alt Yapı Koordinatörü Taner Özaykut, sezon sonu yaptığı değerlendirmede “2016-2017 futbol altyapı sezonunda liglerde mücadele ettiğimiz 2 kategoride şampiyonluk ipini göğüslemiş olmanın verdiği mutluluğu yaşıyoruz. Sezonu U19 ve U15 kategorilerinde namağlup tamamladık. Sezon genelinde yeşil sahaya güzel bir futbol yansıttığımızı düşünüyorum. Tüm futbolcularımız; saha içindeki performansları, saha dışındaki sporcu ahlakına ve spor kültürüne yakışır davranışlarıyla her platformda zirvenin en büyük adayı oldu. İlk hedefimize ulaştık. Yeni hedefimiz Türkiye Şampiyonasından da başarıyla ayrılmak. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Şehitkamil Belediyemiz ve Spor Kulübümüz çatısı altında oldukça huzurlu bir ortamda çalışıyoruz. Başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Başkanımız Sayın Memik Terlemez’in, Futbol Şube Sorumlumuz Sayın Veysel Akabağ’ın bizlere çok büyük destekleri ve ilgileri var. Teknik ekipte görev yapan arkadaşlarım ve spor arkadaşlarımızla verilen bu desteği en iyi şekilde değerlendirdik. Ümit ediyorum ki bundan sonraki hedeflerimize de ulaşır ve sezonu arzu ettiğimiz şekilde kapatırız” şeklinde ifadeler kullandı.

Yeşil sahanın yıldızları futbol akademisinde yetişiyor

Futbol branşında yarışmacı faaliyetlerde başarıdan başarıya koşan ve şampiyonluk kupalarını müzesine taşıyan Şehitkamil Belediye Spor Kulübünde, öz kaynak alanında yapılan çalışmalara büyük önem veriliyor. Şehitkamil Belediyesi ile işbirliği içerisinde Gazikent Semt Sahasında gerçekleştirilen Spor Akademisi Futbol Okulu çalışmalarını da yakından takip eden Şehitkamilli teknik kurmaylar, yıl boyunca yetenek avcılığı yapıyor. Şehitkamil Belediyesi Futbol Akademisi Spor Okulunda eğitim gören yetenekli kramponları, altyapı takımları faaliyetlerinde değerlendiren yeşil-siyahlı spor kulübü, gelecek için umut vadeden yetenekli sporcuları Bölgesel Amatör Ligde ve profesyonel liglerde mücadele eden spor kulüplerine de transfer etmeyi ihmal etmiyor.

Kaynak: İHA