'Kardeş Pası' Basketbol Turnuvası

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı yazılan demokrasi destanını, spor aracılığıyla gençlerin zihninde kalıcı kılmak amacıyla 14 Mart Salı günü basketbol turnuvası düzenlenecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce, Kocaeli Valiliği ve Türkiye Basketbol Federasyonu desteğiyle, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine karşı yazılan demokrasi destanını, spor aracılığıyla gençlerin zihninde kalıcı kılmak amacıyla 14 Mart Salı günü 'Kardeş Pası' Basketbol Turnuvası düzenlenecek .

Belediyeden yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimine karşı yazılan demokrasi destanını, spor aracılığıyla gençlerin zihninde kalıcı kılmak amacıyla yeni bir proje hazırladığı belirtildi.

Bu kapsamda düzenlenecek Kardeş Pası Basketbol Turnuvası'nın 14 Mart Salı günü 10.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacağı vurgulanan açıklamada, 'Kocaeli'deki tüm ortaokul ve lise öğrencilerinin katılabileceği turnuva birlik ve beraberliğimize güç katacak.' ifadesi kullanıldı.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek 3x3 Basketbol (Streetball) Turnuvası'na ortaokul ve lise yaş grubundan il genelinden erkek ve kız öğrenciler katılabileceği aktarılan açıklamada, çeşitli aktiviteler ve şovların da yer alacağı organizasyonun Kocaeli Valiliği ve Türkiye Basketbol Federasyonu işbirliğinde yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, turnuvanın ortaokul erkekler, ortaokul kızlar, lise erkekler ve lise kızlar olmak üzere 4 kategoride düzenleneceği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

'Turnuvada en fazla 128 takım mücadele edecek. Başvurular, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi internet sitesi üzerinden yayınlanacak başvuru formunun doldurulup, istenilen evraklarla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürlüğüne teslim edilecek. Turnuvaya katılacak takımlar, 28 Şubat Salı gününe kadar başvurularını yapabilecek. Birlik ve beraberliğimize güç katacak turnuva eleme usulü oynanacak. Kazanan takım bir üst tura çıkacak, kaybeden takım elenecek. Turnuvada, kategorilerinde dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlenecek. Birinci, ikinci ve üçüncü takımlara, kupa ve madalyaların yanı sıra basketbol topu verilecek.'

Kaynak: AA