Bursaspor Kulübü Divan Kurulu'ndan Birlik Çağrısı

Divan Kurulu Başkanı Sevinç: 'Açık konuşayım, bu felaket göz göre göre geldi. 'Nasıl oldu, neden oldu, bu hale neden gelindi' artık bu soruları cevaplarını aramanın da şu aşamadan sonra bir anlamı yoktur. Bu adeta bir cinnet halidir. Bunu kabul etmek elbette mümkün değildir' 'Önemli olan bundan sonra yapılacaklardır. Bundan sonra herkes tepkisi kızgınlığını ve öfkesini bir kenara koyup, Bursasporluluk sevgisiyle hareket edildiği takdirde şu zor günlerin aşılacağına inanıyoruz'

Bursaspor Kulübü Divan Kurulu, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında 4-0'lık Kasımpaşa yenilgisi sonrası yeşil-beyazlı futbolcuları taşıyan otobüse dönüş yolunda yapılan saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada birlik çağrısında bulundu.

Divan Kurulu Başkanı İdris Sevinç'in Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, kulüp başkanı Ali Ay, yöneticiler, teknik heyet ve oyuncular ile yeşil-beyazlı kulübün kuruluşundan bu yana kaptanlık yapan eski futbolcular da yer aldı.

Kulübün zor bir süreçten geçtiğini, Bursaspor'un, kentte yaşayan herkesin ortak kaygısı olduğunu aktaran Sevinç, 'Sevgi birdir ama yol, yöntem, metot farklı olabilir. Herkes kendini kendine has şekilde ifade etmeye çalışır. Bir elin parmakları nasıl aynı değilse 3 milyon Bursaspor sevdalısı muhakkak ki, bir değildir.' dedi.

Camiada, sezon başından beri dozu her geçen gün artan bir gerginlik yaşandığının altını çizen Sevinç, şöyle konuştu:

'Bu gerginlik, maalesef Kasımpaşa maçından sonra da bir patlamaya ve olayın bizzat içinde olanların da zannediyorum pişman oldukları kötü bir hadiseye kadar ulaşmıştır. Açık konuşayım, bu felaket göz göre göre geldi. 'Nasıl oldu, neden oldu, bu hale neden gelindi' artık bu soruları cevaplarını aramanın da şu aşamadan sonra bir anlamı yoktur. Bu adeta bir cinnet halidir. Bunu kabul etmek elbette mümkün değildir. Önemli olan bundan sonra yapılacaklardır. Bundan sonra herkes tepkisi, kızgınlığını ve öfkesini bir kenara koyup Bursasporluluk sevgisiyle hareket ettiği takdirde şu zor günlerin aşılacağına inanıyoruz.'

- 'Zor bir zamandan geçiyoruz'

İdris Sevinç, ligin bitimine 12 hafta kaldığını anımsatarak, şunları söyledi:

'Dolayısıyla futbol takımımızı, cumartesi günü yapacağımız Gaziantepspor maçına motive etmeliyiz. Zor bir zamandan geçiyoruz. Geçtiğimiz yerin adı da sırat köprüsüdür. Karşıya geçmek ve sezon sonunda muhasebeyi enine boyuna yapmak kaydıyla bütün paydaşlarımız ellerini birleştirmeli. Kara bulutlar üzerimizde dolaşıyor ama bunlar geçecek. Gerçek Bursasporlular gökteki yıldızlara benzer. Karanlık çöktüğünde ilk onlar görünür. Bursaspor büyük bir camiadır, yöneticilik zordur. Başkanlık, idarecilik, teknik adamlık, futbolculuk zordur. Taraftar olmak çok daha zordur. Lakin biz Bursasporumuzun bu zorlukları aşacağına inanıyoruz.'

'Bu zor şartlar içinde mücadele eden yönetici arkadaşlarımı tekrar kutluyorum' diyen Sevinç, şunları kaydetti:

'Bu arkadaşlarımızın taraftarla coştuğunu da biliyorum ama sözde değil özde taraftarla. Bursaspor'un 12. adamı, Bursaspor'a, futbolcularımıza, camiamıza zarar verecek hareketlerde bulunuyorsa bizler, onların taraftarlığından şüphe ederiz. Bursa sevgi ve sadakatin adresidir. Bursasporlu futbolcularımız camiaya emanettir. Bizim ne dinimizde ne de örf ve adetlerimizde emanete hıyanet vardır. Bu arkadaşlarımıza, kardeşlerimize camia olarak sahip çıkmak zorundayız. Ayrıca hakem camiası, Türkiye Futbol Federasyonu ve belirli güçler, lütfen Bursasporumuzun üzerinden elinizi çekiniz. Bu büyük camiaya kimse leke süremedi, bugünden sonra da süremeyecektir.'

- Sinan Bür: 'Bursa büyük bir camia'

Eski kaptanlardan Sinan Bür, kendi döneminde de zaman zaman taraftarların bu tür tepkilerine maruz kaldıklarını söyledi.

Bursaspor'da 11 yıl futbol oynadığını 5 yıl da kaptanlık yaptığını aktaran Bür, 'Bursa büyük bir camia, herkes arkamızda. Bu işi büyük taraftara yüklemiyorum. Bunu yapan bir kaç kişi. Soyutlarız dışarı atarız ama sizler ve Bursaspor, ayakta kalmalı. Siz de sakin olun. Nasıl ilk yarıda 27 puan topladınız, yolunuza devam edin.' değerlendirmesinde bulundu.

Sedat Özden de olayı gerçekleştirenleri nefret ve şiddetle kınadığını belirtti.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin taraftar olamayacağını vurgulayan Özden, 'Ben de darbeyi hissedenlerdenim. Ha Batalla'ya ha Harun'a, ha malzemeciye, ben bu saldırıyı tüm Bursaspor'a yapılmış kabul ediyorum. Bu kişiler Bursaspor camiasını terk etsin.' şeklinde konuştu.

Toplantının ardından, divan kurulu üyeleri, yöneticiler, teknik heyet ile yeni ve eski futbolcular sohbet etti.

Kaynak: AA