BB Erzurumspor'dan İstanbulspor Açıklaması

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü’nce hafta sonunda oynanan İstanbulspor müsabakasında yaşanan olaylarla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapıldı.

BB Erzurumspor Başkanı Ali Demirhan imzasıyla yapılan açıklamada, “26 Şubat Pazar günü İstanbulspor- Büyükşehir Belediye Erzurumspor müsabakası öncesi İstanbulspor Kulübü Başkanı Sayın Ecmel Faik Sarıalioğlu nezaket yemeğine ve pazar günü Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Başkanı Sayın Av. Ali Demirhan ile birlikte Yönetim Kurulu Üyelerine dostane çerçevesinde verilen kahvaltının ardından kardeş sevgisi içinde Özel İdare Stadı’na hareke edilmesinin ardından müsabakayı izlemek için stadyuma akın eden taraftarlarımızın tribünlere alınması için İstanbulspor Kulübü Başkanı Sayın Sarıalioğlu’nun girişimleri ile sonuçlandırılmasına ve gösterdikleri yakın ilgilerine teşekkür ediyoruz” denildi.

Yazılı açıklamada, yaşanan olaylarla ilgili olarak ise şu ifadelere yer verildi; “Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü olarak stadyuma izinsiz giriş yapılması üzerine protokol girişinde başlayan gerginlik yaşanan güvenlik zaafiyeti nedeniyle başlayan tartışmalarda Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kulübümüzün Onursal Başkanı Sayın Mehmet Sekmen’e hakaret içerikli sözlü sataşmaların yanı sıra Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Başkanı Sayın Ali Demirhan’ın baygınlık geçirmesi ve başlayan üzücü olayların yaşanmasını Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü olarak kesinlikle tasvip etmiyoruz. Vatansever Erzurum’un her zaman asker ve polisinin yanında dimdik ayakta durduğunu ifade etmek istiyoruz. Olayların kısa sürede sonuçlandırılmasında büyük emek sarf eden Erzurum ve Erzurumspor sevdalısı değerli Milletvekilimiz Sayın Mustafa Ilıcalı’ya bizi bir an olsun yalnız bırakmayan değerli Erzurumspor Yönetim Kurulu üyelerine, fedakar taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: İHA