Başkent Ekipleri, İkinci Yarıya Kötü Başladı

Osmanlıspor, Spor Toto Süper Lig'in ikinci devresinde 4 yenilgiyle birer beraberlik ve galibiyet aldı Bir müsabakası ertelenen Gençlerbirliği ise 3 mağlubiyet ile birer galibiyet ve beraberlik elde etti.

Ankara'nın Spor Toto Süper Lig'deki temsilcileri Osmanlıspor ve Gençlerbirliği, ligin ikinci devresine kötü başladı.

UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı bir mücadele veren ve son 32 turunda Yunanistan'ın Olympiakos takımına elenen Osmanlıspor, Spor Toto Süper Lig'in 6 haftası geride kalan ikinci devresinde 3 puan sevincini bir kez yaşayabildi. Mor-sarılılar, 4 yenilgi alırken, bir kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Başkent ekibi, 30 puan ve averajla 7. sırada yer alıyor.

Osmanlıspor ikinci yarıdaki tek galibiyetini ligin 21. haftasında Adanaspor deplasmanında 5-1'lik skorla aldı. Mor-sarılıları galibiyete götüren golleri Ndiaye, Webo, Maher, Bifouma ve Musa Çağıran kaydetti.

- Gençlerbirliği'nde de durum aynı

Başkentin Spor Toto Süper Lig'deki diğer temsilcisi Gençlerbirliği de Osmanlıspor gibi istediği başarı grafiğini yakalayamadı.

Kırmızı-siyahlılar, ligin ikinci yarısında oynanan 5 karşılaşmada, 3 mağlubiyet ile birer galibiyet ve beraberlik elde etti. Ligde 26 puanla 13. sırada kalan Gençlerbirliği, küme düşme potasının üzerinde bulunuyor.

Gençlerbirliği'nin 3 puana ulaştığı tek karşılaşma ise ligin 21. haftasında kendi sahasındaki Atiker Konyaspor maçı oldu. Gençlerbirliği rakibini Serdar Gürler'in golleriyle 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Kulüp başkanı İlhan Cavcav'ın 22 Ocak 2017'deki vefatı sonrasında kırmızı-siyahlıların Gaziantepspor ile deplasmanda yapacağı maç ise ertelenmişti.

Osmanlıspor ile Gençlerbirliği, bu dönemdeki tek beraberliklerini ise kendi aralarında oynadıkları maçta aldı. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan 19. hafta müsabakasında Serdar Gürler ve Musa Çağıran'ın karşılıklı golleriyle maç 1-1 eşitlikle sona erdi.

Kaynak: AA