Advocaat'tan maç sonu açıklamalar

Gaziantep deplasmanında kaybedilen 2 puan sonrası Fenerbahçe teknik direktörü Dick Advocaat'ın, yine çok gergin olduğu gözlendi.

Advocaat'tan maç sonu açıklamalar
Spor Toto Süper Lig'de 22. hafta karşılaşmasında şampiyonluk yarışında şansı iyice azalan Fenerbahçe, küme düşmeme mücadelesindeki Gaziantepspor deplasmanından 1-1'lik beraberlikle döndü.

Maç sonrası yayıncı kuruluşa önemli açıklamalarda bulunan Dick Advocaat, kendisi hakkında yapılan eleştirilere sert tepki gösterirken, zor bir dönemden geçtiklerini söyledi.

İşte Hollandalı teknik adamın açıklamaları:

ÖZGÜVEN İÇİN KAZANMAK GEREK

Zor bir dönemden geçiyoruz. Oyuncularımın gayretinden şikayet edemem, ama bu seviyede sadece mücadele, gayret yetmiyor. Özgüveni kazanmanın tek yolu maçlardan galibiyetle ayrılmaktır. Sadece çalışmak yetmiyor, çok daha iyisini yapmalıyız.

TAKIMI BU HALE BİZ GETİRDİK

Alper yorgundu bu yüzden çıktı. Josef'in kafa gollerinde daha etkili olabileceğini düşünerek bu değişikliği yaptık. Takımı bu duruma getiren bizleriz. Bu durumundan çıkaracaklar da bizleriz. Hepimiz olgun insanlarız. Sorumluluğumuzu biliyoruz.'

ELEŞTİRMENLİĞİ BIRAKSIN


Josef kafayla gol atabilir diye oyuna soktum, bu açıdan avantajlı.Alper de çok yorulmuştu. Bunu göremeyen eleştirmenliği bıraksın!




MUHABİRLE TARTIŞTI

Advocaat'ın genel basın toplantısındaki açıklamaları:

('Yönetime yakın olduğu bilinen bir gazete'de çıkan 'Futbolcular Aykut Kocaman'ı istiyor' haberinin ve istifa edip etmeyeceğinin sorulması üzerine...)

'İstifa kararını ya ben ya da yönetim verir'

Bu tarz soruları yönetime sormanız gerekiyor. Bana sormayın. Ama tek bir şey var, bu kararı basın vermez. Ben ya da yönetim veririm.

'Bir futbolcum bile söylerse buradan giderim'


Eğer siz büyük bir adamsanız bu soruyu gidin otobüse gidin ve oyunculara sorun başka bir hocayı istiyorlar mı diye... Eğer 1 oyuncu bile başka bir hocayı isterse, bunu söylerse ben yarın buradan ayrılırım. Eğer bunu yaparsanız siz dürüst bir adam olursanız, bunu yaparsanız. Ben taraftarın, yönetimin parasına ihtiyaç duymuyorum. Ama o oyuncular herhangi bir şey söyelemzse, benim maaşımı siz öderseniz! O gazete bunu yazmış, bu gazete bunu yazmış. Böyle sorularla gelmeyin bana...

Sizi seviyorum ama kanalınızı değil. Ben çok fazla kazanmıyorum! Belki de televizyonunuz ödeyebilir benim maaşımı... 'Hayır' cevabı çıkarsa benim maaşımı ödemek zorundasınız.


Advocaat'tan maç sonu açıklamalarFener tribünlerinde istifa sesleri