Spor Toto Basketbol Süper Ligi

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 100 Halk Enerji TED Ankara Kolejliler: 81.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 19. hafta karşılaşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor sahasında Halk Enerji TED Ankara Kolejliler'i 100-81 yendi.

Bu sonucun ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor 7. galibiyetini alırken, Halk Enerji TED Ankara Kolejliler 18. kez yenildi.

Karşılaşmaya etkili başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Deniz Kılıçlı'nın kaydettiği basketlerle 3. dakikada 10-0'lık seri yakaladı. Halk Enerji TED Ankara Kolejliler, Morrison ve Galloway'in basketleriyle 8. dakikada farkı 4 sayıya indirdi: 17-13. Kalan bölümde ev sahibi takım Markota ve Erbil Eroğlu'nun pota altından bulduğu sayılarla farkı yeniden çift hanelere taşıyarak ilk çeyreği 26-16 üstün tamamladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçın ikinci çeyreğinde ev sahibi ekip, 15. dakikada Gagic ve Deniz Kılıçlı'nın sayılarıyla farkın kapanmasına izin vermedi: 39-26. Periyodun kalan bölümünde Thomas ve Hummer ile farkı eriten konuk ekip karşısında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Uğur Dokuyan ve Deniz Kılıçlı'nın basketleriyle soyunma odasına 43-35 önde girdi.

Maçın ikinci yarısına iyi başlayan ev sahibi takım, 23. dakikada Armand'ın üç sayı çizgisinin gerisinden, Gagic ve McCauley'in de boyalı alandan ürettiği isabetlerle farkı 16 sayıya (53-37) çıkardı. Armand, Gagic ve McCauley üçlüsüyle basketler bulmaya devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor, soyunma odasına 75-54 üstün gitti.

Final periyodunda da Armand, Calloway ve Gagic ile etkili oyununu sürdüren ve rakibine üstünlüğünü kabul ettiren İstanbul Büyükşehir Belediyespor salondan 100-81 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın en skorer ismi İstanbul Büyükşehir Belediyespor adına 20 sayı kaydeden Armand olurken, Halk Enerji TED Ankara Kolejliler'de Morrison'ın 25 sayısı mağlubiyete engel olamadı.

Kaynak: AA