Real Madrid, Darüşşafaka Doğuş Maçı Öncesi Temkinli

Real Madrid Başantrenörü Laso:'Darüşşafaka Doğuş, ne yapacağı belli olmayan bir takım'.

THY Avrupa Ligi'nin 23. haftasında yarın sahasında Darüşşafaka Doğuş ile karşılaşacak Real Madrid'in başantrenörü Pablo Laso, zor bir karşılaşmaya çıkacaklarını söyledi.

Laso, karşılaşma öncesinde düzenlediği basın toplantısında, Darüşşafaka Doğuş'un çok iyi bir takım olduğunu ama kendilerine güvendiklerini dile getirdi.

THY Avrupa Ligi'nde İstanbul'da oynanan ilk maçta Darüşşafaka Doğuş'a yenildiklerini hatırlatan İspanyol teknik adam, şunları kaydetti:

'Darüşşafaka Doğuş, ne yapacağı belli olmayan bir takım. Kral Kupası zaferini hemen unutmalıyız. Kendimize güveniyoruz ama Darüşşafaka Doğuş, bireysel olarak çok kaliteli oyunculara sahip bir takım. Yeni oyuncuları ve yeni bir antrenörü var. Play-off maçlarında oldukça iyi sonuçlar aldılar. Onların en tehlikeli tarafı, bireysel anlamda çok kaliteli oyunculara sahip olmaları. Oyunu çok iyi yayıyorlar.'

Darüşşafaka Doğuş'un kısa bir süre önce kadrosuna kattığı genç pivot Ante Zizic ile ilgili soruları da yanıtlayan Laso, 'Zizic, tüm dünyanın takip ettiği bir basketbolcu. Semih Erden'den daha hareketli ve farklı bir oyun pozisyonuna sahip. İlk günden beri takımına iyi katkılar sağlıyor. Eğer gençlerden konuşursak Avrupa'nın en iyilerinden.' değerlendirmesinde bulundu.

Mevcut durumda THY Avrupa Ligi'nde lider olmalarını da değerlendiren Laso, 'Şu anda birinci sırada olmamız takımın iyi iş çıkardığını gösteriyor. Üst tura çıkmaya yakınız ama THY Avrupa Ligi çok zorlu bir lig. Önce en iyi 8'e, daha sonra da en iyi 4'e girmemiz gerekiyor.' diye konuştu.

Kaynak: AA