Muratpaşa'nın 8 Sporcusu Milli Takıma Seçildi

Bayanlar Hentbol Süper Ligi’nde mücadele veren Muratpaşa Belediyespor’un 8 sporcusu U19 Bayan Hentbol Milli Takımı’na seçildi.

Muratpaşa Belediyespor Bayan Hentbol takımı, mücadele ettiği Süper Lig’de 14 yabancıya kadar izin verilirken, ligde kendisine 3 yabancı oyuncu sınırı koyan Muratpaşa, genç ve yetenekli Türk oyunculardan oluşan bir kadro kurdu. Teknik kadroya bu yıl diyetisyen ve kondisyoner dahil edilirken takım ligde şuana kadar oynağı 19 karşılaşmadan 12’sini kazanma başarısı gösterdi. Aynı zamanda ligin en az gol yiyen takımı olan Muratpaşa, Mart ayında gerçekleştirecek milli takım kamplarına 11 oyuncusunu gönderdi.

U19’da 8 Muratpaşalı

Muratpaşa, U19 Bayan Hentbol Milli Takımı’na en çok oyuncu gönderen takım oldu. 8 oyuncu milli katım aday kadrosunda yer aldı. Ayşe Dinç, Büşra Erdoğdu, Cansu Akalın, Selen Akalın, Sevgi Kalyoncuoğlu, Yaren Uzun, Ecem Birben’le birlikte aynı zamanda A Milli Takım’a çağrılan Döne Gül Bozdoğan 9 - 14 Mart tarihlerinde Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Ankara’da yapılacak kampa katılacak.

A Milli’de 3 oyuncu

2017 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri Play-Off müsabakaları hazırlıkları için 13 - 19 Mart tarihleri arasında Antalya’da kampa girecek A Milli Takım’ın aday kadrosunda Muratpaşa Belediyespor’dan Sevilay İmamoğlu Öcal, Yasemin Şahin, Döne Gül Bozdoğan yer aldı.

Yabancı sınırı olmalı

U19 Milli takımına seçilen sporcular, antrenörleri Birol Ünsal’la birlikte Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı ziyaret etti. Milli hentbolcuları tek tek kutlayan Başkan Uysal, oyuncularla gurur duyduğunu dile getirdi. Muratpaşa olarak sporcu yetiştirmeye her şeyden daha çök önem verdiklerini dile getiren Başkan Uysal, “Amatör sporlar toplumun ruh ve beden sağlığı içindir. Tüm dünyada amatör sporlar geniş kitleler halinde yapılıyor. Ancak bizde farklı bir durum var. Bu konuyu kavrayamadığımızdan, aciz ve yeteneksiz bir yaklaşımdan kaynaklanıyor. Amatör sporlarda farklı ülkelerin sporcularını sınırsız bir şekilde transfer etmek olmaz. Yabancı transferi sınırlı olmalıdır. Dünyada ruh ve beden sağlığı için kitleler halinde spor yaptıran ülkelerde mantık budur. At yarışı kafasıyla amatör sporlar tanzim edilemez” dedi.

Kaynak: İHA