Gençlik Merkezleri Arası Kültür Ve Sanat Yarışmaları Bilecik İl Birinciliği Gerçekleştirildi

Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Bilecik İl Birinciliği gerçekleştirildi.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü İsmail Şen, Gençlik Merkezi Müdür Vekili Hasan Kocatepe, Bilecik Yurdu Müdürü Lütfiye Düven ve gençler katıldı.

Milli duyguları ve kültürleri en iyi şekilde anlatan Türk Müziği, tiyatro ve şiirin yaşatılması, gençlerin arasında yaygınlaştırılmasının sağlanması, benimsenmesi ve gençlerin serbest zamanlarının değerlendirilmesine katkıda bulunmak amacında olan program renkli görüntülere sebep oldu.

Şiir yarışmasında dereceye giren gençler 14-17 yaş kız kategorisinde birinci Yasemin Ünver, ikinci Sümeyye Cihan, üçüncü Selma Yavuz, 14- 17 yaş erkek kategorisinde ise birinci Enez Yalnız, ikinci Ferdi Öndersev, üçüncü Mücahit Tugal oldu. 18-24 yaş kız kategorisinde birinci Meryem Olcay, ikinci Nalin Erbeyi, 18-24 yaş erkek kategorisinde birinci Cemal Erfidan oldu. Tiyatro yarışmasında dereceye giren gruplar ise birinci Kırılma Noktası, ikincisi Deliyix, üçüncü Hayma Ananın Kızları oldu. Sahne Sırası Sende Türk Müziği Yarışmasında dereceye giren gençler ise 18-21 yaş solo kız ses birinci Tuğba Çelik, 18-21 yaş solo erkek ses birincisi Turan Ferlikaş, 18-21 yaş solo çalgıda ise birinci Nuray Sadun oldu. 22-29 yaş solo kız seslerinde birinci Rabia Yücel, ikinci Hatice Anar, üçüncü Eylem Karçı olurken,

22-29 yaş solo erkek seslerde birinci Fırat Bedevi, ikinci Berkan Keçeci, üçüncü ise Serhat Kotan oldu. 22-29 yaş solo çalgı birinci Berkan Keçeci, ikinci Kübra Öge, üçüncü ise Serhat Kotan oldu.

Yarışmada dereceye giren ekiplere kupa, madalya ve katılım belgelerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü İsmail Şen, Gençlik Merkezi Müdür Vekili Hasan Kocatepe ve Bilecik Yurdu Müdürü Lütfiye Düven takdim etti. Her kategoride birinci olan gençler Bursa’da yapılacak olan grup elemelerinde Bilecik’i temsil edecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, yarışmaya katılan ve dereceye giren tüm gençlere teşekkür ederek, grup yarışmalarında Bilecik ve Gençlik Merkezini temsil edecek tüm gençlere başarılar diledi.

Kaynak: İHA