Başkan Adaylarından Yönetime Tepki

TFF 1. Lig ekiplerinden İçel İdmanyurdu'nda başkan adayları Alaaddin Bulut ile Aydın Oğuz, yarın yapılacak olağanüstü kongrenin adil ve demokratik şartlarda yapılmayacağını öne sürdü.

Genç İçel İdmanyurdu Taraftarlar Derneği Onursal Başkanı da olan başkan adayı Aydın Oğuz, İçel Gazeteciler Cemiyetinde (MGC) düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, yarın yapılacak olan kongrenin kendileri açısından hiç bir öneminin kalmadığını söyledi.

Yarın sonucu önceden belli olan bir kongrenin gerçekleştirileceğini öne süren Oğuz, şunları söyledi:

'Tabi gönül isterdi ki yarın ki seçim adaletli, demokratik ve adil bir seçim olsun. Ancak görüyoruz ki kendileri yazmışlar, kendileri oynayacaklar. Dolayısıyla sonucu belli olan bir seçim olacak. Bu nedenle bu seçimde bir yarışma söz konusu olmayacak. Gönül isterdi ki güzel bir liste yapalım, adil bir şekilde yarışalım. Ama mevcut yönetim istediği her şeyi yapıyor. İstedikleri üyeyi siliyorlar, istedikleri üyenin üyeliğini donduruyorlar, istedikleri adamı üye yapıyorlar. Benim söyleyecek hiçbir sözüm yok.'

Başkan Adayı Alaaddin Bulut da 5 aydır mücadele verdiklerini belirtti.

İçel İdmanyurdu için aday olduğunu ve başka bir amaçla bu işe el atmadığını aktaran Bulut, şöyle devam etti:

'Süper Lig'de olduğu dönemlerde biz bu kadar sahnede yoktuk. Çünkü her şey normal bir şekilde gidiyordu. Biz o dönemde mevcut yönetime asla muhalif olmadık, destek olmaya çalıştık. Bugün geldiğimiz noktada ise artık müdahale etmemiz gerekiyordu. Biz şu anda mevcut kadroda olan oyuncularımıza güveniyoruz. O arkadaşlarımızın takımı düşürmemek için büyük bir çaba harcadıklarını biliyoruz. En azından bu futbolcuların zamanında paralarını ödeyerek, bir motivasyon sağlayarak ligde kalmamız sağlanabilir. Benim adaylığım sadece 'hiçbir aday olmadı, ben seçildim' denilmesin diye sembolik aday listemizi oluşturduk ve yarın kongrede sunacağız. Bu durumda kazanma şansımız hiç yok. Toplam üye sayısı bin 125. Sonradan üye yapılan sayı ise 501. Askıya alınan üye sayısı 580. Bize buradan çıkacak bir tek oy yok. Bizim zaten artık adaylığımız sembolik oldu. Sırf karşımıza aday çıkmadı biz mecbur kaldık demesinler diye aday olacağız.'

Genç İçel İdman Yurdu Taraftarlar Derneği Başkanı Ümit Yavuz Kettaş da 5 aydır İçel İdmanyurdu'nun belirsizlikler içinde yoluna devam ettiğini savundu.

Kaynak: AA