Futsal Açıklaması Hazırlık Maçı

Türkiye: 3 Tacikistan: 2.

Türkiye Futsal Milli Takımı, Tacikistan ile oynadığı ikinci hazırlık maçını 3-2 kazandı.

Yalova 90. Yıl Spor Salonu'nda Tacikistan ile dün yaptığı ilk maçı 5-4 kazanan milliler, rakibini ikinci karşılaşmada da mağlup etti.

2018 Avrupa Futsal Şampiyonası Elemeleri'ne hazırlanan millilere galibiyeti getiren golleri, 19. dakikada Muhammet Altunay, 37. dakikada penaltıdan Cihan Özcan ve 39. dakikada da Hüseyin Emirhan Kınlak kaydetti. Tacikistan'ın gollerini ise 14. dakikada Khurshed Makhmudov ve 38. dakikada Umedjon Mirzorakhimov attı.

Futsal Milli Takımı Teknik Direktörü Sercan Görgülü, karşılaşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Yalova'daki maçları tamamladıklarını söyledi.

Tacikistan ile 2 hazırlık karşılaşması oynadıklarını anımsatan Görgülü, '15-16 Mart'ta Gürcistan'da son hazırlık maçlarımızı oynayacağız. Gürcistan da bizim gibi alt gruptan gelerek elemelere çıktı. Bizim en son ciddi sınavımız orası olacak. Gürcistan'daki maçların ardından 8, 9 ve 11 Nisan'da Slovakya, Fransa ve Rusya maçları için hazırlanıp Kocaeli'deki elemelerde en iyi sonuçları almak için şansımızı deneyeceğiz.' şeklinde konuştu.

Takımın durumunu da değerlendiren Görgülü, şunları kaydetti:

'Takımın genel durumu fiziksel olarak iyi. Futsal antrenmanlarında sıkıntı yaşadığımızdan dolayı biraz zorlanıyoruz. Bunu da artık Avrupa Şampiyonası Elemeleri öncesinde birkaç gün erken kampa girerek antrenmanla aşacağımızı düşünüyorum. Eksiklerimizi gidermeye çalışacağız. İnşallah ileride Türkiye’de güzel bir futsal ligimiz olur, onun da katkıları milli takıma yansır, diye düşünüyorum.'

Kaynak: AA