'Daha Üst Basamaklara Tırmanmamız Gerekiyor'

Kasımpaşa'nın Portekizli futbolcusu Castro:'Aldığımız önemli galibiyetler motivasyonumuzu artırdı. Her zaman bu şekilde devam etmemiz gerekiyor' 'Kemal hocayla birlikte takımımıza daha fazla organizasyon ve mutluluk geldi' 'Türkiye, dünyanın en iyi liglerinden birisine sahip' 'Quaresma gerçekten büyük bir futbolcu ve iyi bir profesyonel'

SÜHA GÜR - Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında yarın sahasında Bursaspor ile karşılaşacak Kasımpaşa'nın Portekizli futbolcusu Andre Castro, son 3 haftada yakaladıkları çıkışı sürdürmek istediklerini söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Castro, Fenerbahçe'ye karşı deplasmanda aldıkları 1 puanın önemine değindi.

Ligin son maçlarında aldıkları iyi sonuçları daha değerli kılmak adına önlerindeki Bursaspor mücadelesinden mutlak 3 puanla ayrılmaları gerektiğini belirten 28 yaşındaki futbolcu, şu ifadeleri kullandı:

'Oldukça zor ve önemli bir maça çıkacağız. Bursaspor mücadelesini kesinlikle kazanmak istiyoruz. Takım olarak tamamen motive olmuş durumdayız. Aldığımız önemli galibiyetler motivasyonumuzu artırdı. Her zaman bu şekilde devam etmemiz gerekiyor. Oldukça rekabetçi bir ligde mücadele ediyoruz. Çalışmaya devam ederek daha üst basamaklara tırmanmamız gerekiyor.'

- 'Kemal hocayla mutluluk geldi'

Portekizli orta saha oyuncusu, lige kötü başladıklarını ancak teknik direktör değişikliğinin takıma olumlu yansıdığını dile getirdi.

Tecrübeli futbolcu, 'Lige kötü bir başlangıç yaptık. Bu başlangıcın ardından takımımızda bir teknik direktör değişikliği gerçekleşti. Kemal hocayla birlikte takımımıza daha fazla organizasyon ve mutluluk geldi. Konsantrasyonumuz üst seviyede. Kemal hoca bize yardımcı oluyor. Biz de ona elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.' diye konuştu.

Ligde 25 puanla 12. sırada yer aldıklarını, bulundukları yerden memnun olmadıklarını ve üst sıralardaki takımlara karşı ayrı bir motivasyon uygulamadıklarını aktaran Castro, şunları kaydetti:

'Bizim daha yukarılarda olmamız gerekiyor. İlk 10 sıranın içerisinde ya da daha yukarılarda olmak bizi mutlu edecektir. Son maçlarda iyi puanlar aldık ama daha üst basamaklara çıkmamız gerekiyor. Onu gerçekleştirirsek bulunduğumuz yerden memnun olabiliriz. Kendi adıma konuşmam gerekirse Fenerbahçe ya da Bursaspor maçına aynı şekilde konsantre oluyorum ve her zaman üst düzeyde hazırlanmaya çalışıyorum. Sonuçta her maç 3 puan değerinde.'

- Süper Lig'e övgü

Kariyerinde daha önce Portekiz ve İspanya'da forma giyen Andre Castro, Spor Toto Süper Lig'in dünyanın en iyi ligleri arasında olduğunu anlattı.

Süper Lig'in, ülkesi Portekiz'de her sene daha iyi tanındığını bildiren deneyimli oyuncu, 'Türkiye, dünyanın en iyi liglerinden birisine sahip. Portekiz'deki Türkiye algısı her sene daha iyiye doğru gidiyor. Buraya geleli 4 sene oldu ve bu sürede ülkemde Türkiye ligi hakkında daha fazla konuşulmaya başlandığını düşünüyorum. Bu, sadece burada oynayan Portekizli ya da büyük oyuncularla alakalı değil, diğer takımların sahip olduğu değerler de Türkiye liginin Portekiz'de konuşulmasına ön ayak oluyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Süper Lig'de bu sezon kimin şampiyon olacağını şimdiden tahmin etmenin zor olduğunu ancak lider Beşiktaş'ın önemli bir avantajı bulunduğunun altını çizen lacivert-beyazlı futbolcu, 'Lig oldukça çekişmeli geçiyor. Her takımın birbirini yenebildiği bir ligden bahsediyoruz. Şu an için kimin şampiyon olacağını söylemek zor. Beşiktaş avantajı elinde bulunduruyor ve iyi gidiyor diyebiliriz fakat önümüzde oynanacak çok maç var. Böyle bir ligde oynanacak bu kadar maç varken kimin şampiyon olacağını tahmin etmek zor.' diye görüş belirtti.

- Quaresma ve Pereira

Andre Castro, vatandaşı Beşiktaşlı Ricardo Quaresma'nın gösterdiği performansla büyük saygı uyandırdığını vurguladı.

Portekizli yıldız futbolcunun Türkiye'de bulunduğu zaman diliminde sürekli iyi performans gösterdiğini hatırlatan Castro, 'Quaresma gerçekten büyük bir futbolcu ve iyi bir profesyonel. Türkiye'de bulunduğu zamanlarda sürekli iyi performans gösterdi. Gol, asist ve takıma katlı bakımından gösterdiği performanslar oldukça değerli. Kendisi burada olmaktan mutlu. Aynı zamanda insanlar da onun burada olmasından memnun. Yaptığı işle gerçekten saygı uyandırıyor.' şeklinde konuştu.

Castro, daha önce Porto'da beraber çalıştığı Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü, vatandaşı Vitor Pereira ile konuşma fırsatı yakaladığını da söyleyerek, açıklamalarını şu şekilde noktaladı:

'Pereira'nın gönderilme hikayesini tam olarak bilmemiz mümkün değil. Neler olup bittiği hakkında birçok şey söylendi. Pereira, Türkiye'den ayrılışı konusunda tam olarak özel bir şey söylemedi. Maalesef hedefleri olan bir kulüpten, kendi hedeflerini gerçekleştiremeden ayrılmak zorunda kaldı. Şimdi farklı bir projeyle yeni bir yola çıktı.'

Kaynak: AA