Büyükşehir Belediyesi Okullara 15 Bin Top Dağıttı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurtdereli Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte okullara 15 bin adet top dağıtıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Büyükşehir Motosiklet takımında yer alan Ali Efe Yeğin ve Bener Yeğin tarafından Avrupa Şampiyonasında alınan kupa Başkan Uğur teslim edildi. Daha sonra Karizma Show tarafından akrobatik smaç gösterileri büyük beğeni topladı. Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur yaptığı konuşmada " Geleceğimiz olan gençlerimizin spora olan ilgilerini artırmak ve sağlıklı bireyler yetiştirmek için önemli bir adım daha atıyoruz. Gençlerimizin spor yapmasını teşvik etmek için bugün top dağıtım törenimizi gerçekleştiriyoruz. İstiyoruz ki bu yeni düzenleme ile öğrencilerimize, okullarımıza sportif faaliyetler konusunda araç-gereç ve imkanlar hususunda Büyükşehir Belediyesi olarak katkı sağlayalım. Bu nedenle Bizler, Büyükşehir Belediyesi olarak okullarımıza spor malzemesi başta olmak üzere her alanda destek olmaya devam ediyoruz. Bugün dağıtımını gerçekleştirdiğimiz 15 Bin adet topu Balıkesir ilimizin tamamında toplam 712 okulumuza dağıtıyoruz. Her okula 5 adet futbol, 5 adet basketbol ve 5 adet voleybol topu olmak üzere toplam 15 adet top dağıtıyoruz. 151.609 öğrencimizin her biri bu dağıttığımız toplarla spor yapacak. Yine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki amatör spor kulüplerimize futbol, voleybol ve basketbol topları veriyoruz. 2014 yılında başlattığımız bu yıl 3.’sünü düzenlediğimiz mahalle ligi futbol turnuvasına bu yıl katılan toplam öğrenci sayımız ile birlikte 34.500 öğrencimize ulaştık. Mahalle Ligi Futbol Turnuvası sporun yanında aynı zamanda sosyal bir proje. Balıkesir’in genelinde gençlerimizin birbiriyle kaynaşmasını, kardeşlik ve dostluk bağlarının güçlenmesini canı gönülden destekliyoruz. Bu yıl mahalle liginde birinci olan takımımızı İngiltere’ye götürüyoruz. Manchester City takımının müsabakasını öğrencilerimizle beraber tribünden seyredeceğiz. Biz, spora önem veriyoruz. İstiyoruz ki gençlerimiz hareket etsin. Enerjilerini harcamaları için sportif faaliyetlere katılsınlar. Spor yapma alışkanlığını erken yaşlarda kazansınlar" dedi.



Balıkesirimizi spor alanında marka şehir yapacağız

TÜİK verilerine göre Balıkesir’de 11-18 yaş arasında 63 bin 616 kişi olduğunu hatırlatan başkan Uğur " Gençlerimizin yüzde 54’ü mahalle ligine katılmış. 3 yıl gibi kısa süre içerisinde güzel bir sonuç. İnşallah hedefimiz önümüzdeki yıllarda gençlerimizin tamamına ulaşmak. Bunun için çalışacağız. Biz sporu her alanda desteklemeye devam ediyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyespor olarak Tekerlekli Basketbol Takımımız Süper Ligde bayan voleybol takımımız 2. Ligde, Minder güreşinde; serbest güreş büyük takımımız 1.ligde, serbest güreş minik takımımız 1. Ligde, serbest güreş yıldız takımımız 2 ligde, bayan futbol takımımız 3. Ligde, futbol takımımız süper amatör ligde müsabakalara katılıyor. Bu yıl, Türkiye yıldız serbest güreş milli takımımızda ülkemizi ve şehrimizi temsil eden güreşçimiz Avrupa ve Dünya Şampiyonasında 3. oldu. Türkiye Şampiyonalarında uluslar arası müsabakalarda şehrimizi temsil eden ve dereceye giren sporcularımızı çeşitli hediyelerle ödüllendirdik. Bunun yanında bireysel branşlarda amatör sporcularımıza desteklerimiz devam ediyor. İlimizde çok sevilen yağlı güreşe sporcu yetiştirmek için maddi ve manevi desteklerimiz devam ediyor. Yine içinde bulunduğumuz salonda Dünyada ve Türkiye’de ilk defa kapalı salonda yağlı güreşleri Karesi Belediyemiz ile birlikte gerçekleştirdik. Sporcularımızın antrenmanlarını en iyi şekilde yapabilmelerini sağlamak için her türlü sportif imkanları sunuyoruz. Onun için imkan bizden oynamak sizden diyoruz. İnşallah Balıkesir’imizi spor alanında Türkiye’de ve dünyada marka şehir yapacağız. Bu vesile ile tüm sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.



Vali Yazıcı Yöneticileri Uyardı: " Toplar depolarda saklanmasın"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek başlayan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı " Çocuklarımıza gençliğimize yaşamamızın ayrılmaz parçası olan sporla buluşturma imkanını sağlamak adına basketbol, voleybol ve futbol toplarıyla bütün okullarımızı buluşturduğu için. Gençlerimizin çocuklarımızın daha sağlıklı yetişmesi için daha dinç ve topluma daha çok faydalı olabilmeleri için spor alt yapısını hazırlayan başta gençlik spor bakanlığı olmak üzere Büyükşehir belediyemize ,ilçe belediyelerimize tekrar tekrar rahatsız ediyorum. Sevgili gençler bunlar sizin için, bunları tabir yerindeyse tepe tepe kullanın. Bunlar eskiyip yıprandığında veya patladığında bilesiniz ki yenileri gelecek. Okul idarecilerine de şunu söylüyorum sakın bu toplar depolarda saklanmasın, bunlar çocuklarımızın kullanımı için. İnşallah sağlıklı bu ilkeye her manada hizmet edecek gençlerin yetişmesi dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, Karesi Kaymakamı Abdullah Özdemir, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından okul öğrencilerine topları teslim edildi.

Kaynak: İHA