Beşiktaş Avrupa'da kanatlandı

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Beşiktaş, İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva'yı ağırladı. 17. dakikada Aboubakar'ın güzel golüyle öne geçen temsilcimize, Hapoel 64. dakikada Nwakaeme ile cevap verdi. Mücadele 1-1 eşiktlikle devam ederken sahneye Cenk Tosun çıktı ve skoru 2-1'e getiren golü attı. Mücadele bu skorla sona erdi. Beşiktaş son 16 turuna yükselirken Hapoel ise Avrupa'ya veda etti..

Beşiktaş Avrupa'da kanatlandı
İlk tur maçında deplasmandan 3-1'lik galibiyet ile dönen Kara Kartal Vodafone Arena'da Hapoel ile karşı karşıya geldi.

Şenol Güneş hafta içi oynanacak olan Galatasaray derbisini düşünerek sahaya rotasyonlu bir kadroyla çıktı. Mücadele tempolu başladı. İki tarafta pozisyonlar buldu.

KARTAL ABOU İLE ÖNE GEÇTİ


Mücadelenin 17. dakikasında Aboubakar sol kanattan gelişen atakta topla buluştu. Ceza sahasının hemen içinden sağ ayağıyla çektiği sert şutta kaleci yerinden kıpırdayamadı ve top ağlarla buluştu.

İlk yarı siyah-beyazlıların 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıda daha çok risk alan bir Hapoel vardı. Konuk ekip beraberlik için bastırdı ve aradıkları golü 64. dakikada Anthony Nwakaeme ile buldu. 1-1.
Beraberlik golünü bulan konuk ekibin direnci arttı. Yapılan değişikliklerle daha çok risk alan Hapoel pozisyon üretmeye çalıştı. Siyah-beyazlılar oyunu dengede tutup, kontra ataklarla gol aradı.

SON SÖZÜ CENK SÖYLEDİ!

Mücadele 1-1 devam ederken hızlı gelişen Beşiktaş atağında top Cenk Tosun'a geldi. Kaleye doğru hızla hareketlenen Cenk, ceza sahası dışından sert bir şut çekti. Kalecinin bacak arasından geçen top ağlarla buluştu. 2-1

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Kara Kartal UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna yükseldi ve yarın çekilecek olan kurada rakibini beklemeye başladı. Hapoel ise Avrupa'ya veda etti.

ADRİANO'YA SAKATLIK ENGELİ

Sarı kart cezası nedeniyle Hapoel Beer-Sheva ile oynanan ilk maçta kadroda yer alamayan ancak Akhisar Belediyespor karşısında ilk 11'de görev alan Adriano Correia, bu sefer sakatlığı nedeniyle rövanş mücadelesinde şans bulamadı.

Adriano'nun yokluğunda ilk maçta olduğu gibi sol bekte Dusko Tosic, sahaya çıktı.

SAVUNMA GÜVENLİĞİ NECİP UYSAL İLE GÖKHAN İNLER'İN

Şenol Güneş, savunmanın önündeki orta saha kurgusunda da önemli değişiklik yaptı.

İsrail'deki karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkan Atiba Hutchinson, dinlendirilen futbolcular arasında yer aldı. Genelde bu oyuncunun yanında ideal kadroda görev alan Oğuzhan Özyakup da ilk maçta olduğu gibi yedekler arasında kendisine yer buldu.

Şenol Güneş, savunmaya dönük orta saha görevini Necip Uysal ile Gökhan İnler'e verdi.

ABOUBAKAR 60 GÜN SONRA İLK 11'DE

Beşiktaş'ın Kamerunlu oyuncusu Vincent Aboubakar, Beck gibi cezasını tamamladı ve rövanş maçında takımdaki yerini aldı.

Cenk Tosun'un yerine Hapoel Beer-Sheva karşısında gol arayan Aboubakar, 60 gün sonra ilk 11'de sahaya çıkma fırsatı buldu.

Siyah-beyazlı formayla en son 24 Aralık 2016'da Süper Lig'de Gaziantepspor ile oynanan karşılaşmada ilk 11'de görev alan Aboubakar, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle bazı maçları kaçırmıştı. Organizasyonun tamamlanmasının ardından Beşiktaş kadrosuna dahil olan Aboubakar, Kardemir Karabükspor ve Akhisar Belediyespor maçlarında sonradan oyuna dahil olmuştu.

İSRAİLLİ BEŞİKTAŞ TARAFTARI TRİBÜNDE

Beşiktaş'ın Hapoel Beer-Sheva ile yaptığı karşılaşmayı siyah-beyazlı ekibin İsrailli taraftarı Yahudit Şalit de Vodafone Arena'da izledi.

Eşi Ishak Şalit ile İsrail'in Beer-Sheva kentindeki Atatürk ve Şehitler Anıtı'nın bakımını gönüllü yapan ve Beşiktaş taraftarlığıyla bilinen Yahudit Şalit, yönetim kurulunun davetiyle takımını 10 yıl sonra İstanbul'da izleme fırsatı buldu. Yahudit Şalit, eşi Ishak Şalit ile tribünde takımına destek verdi.

EVERTON LUİZ'E TARAFTAR DESTEĞİ


Siyah-beyazlı taraftarlar, Sırbistan Ligi'nde oynanan Rad Belgrad-Partizan mücadelesinde ev sahibi takım taraftarlarının ırkçı saldırılarına maruz kalan Partizan'ın Brezilyalı futbolcu Everton Luiz'e destek verdi.

Taraftarlar, kale arkası tribününe "Her zaman seninleyiz Everton Luiz" anlamına gelen İngilizce pankart astı.

HAPOEL BEER-SHEVA'DA 4 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş'a sahasında 3-1 yenilerek turu zora sokan Hapoel Beer-Sheva ise rövanş mücadelesine 4 farklı isimle çıktı.

Geçen haftaki karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkan Ben Bitton, Maharan Radi, Elyaniv, Maor Melikson yedekler arasında yer aldı. İsrail temsilcisinde bu oyuncuların yerine Mohammad Ghadir, Matan Ohayon, Ben Sahar ve Vladimir Broun ilk 11'de görev aldı.

Tribünde Hapoel Beer-Sheva taraftarları yer almazken, konuk takım için ayrılan tribünde Beşiktaşlı taraftarlar takımlarına destek verdi.
.

Hakemin düdüğü ile karşılaşma başladı.

Maçın ilk şutu konuk ekip Hapoel'den geldi. 8. dakikada kullanılan köşe vuruşunda top ceza sahasının dışına çıktı, Hapoel'li futbolcunun şutu farklışekilde auta gitti.

14. dakikada Beşiktaş, karşılaşmadaki ilk şutunu attı. Aboubakar'ın pasında topla buluşan Anderson Talisca'nın uzaklardan şutunu Hapoel kalecisi rahatlıkla kurtardı.

17' GOOOOOOLLLLL... Beşiktaş 1-0 Hapoel (Aboubakar)

26' Golden sonra etkili oyunumuz devam ediyor. Bu dakikalarda Orta sahanın hakimiyiz.

31' Oyunun bu bölümünde orta sahalar kolay geçiliyor. Maçta karşılıklı ataklar var.

36' Hapoel tehlikeli geldi. Mohammad Ghadir'in pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Ben Sahar'ın vuruşunu Fabri kurtardı. Sonrasında sol kanatta topu alan Ben Turgeman;'ın ortasını Necip karşıladı ve top dışarıya gitti.

41' İsrail ekibi ilk yarının sonlarına doğru baskı kurmak istiyor ancak Kartal savunmada başarılı.

48'Gelişen Beşiktaş atağında Aboubakar rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve faul bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi.

54'Bu kez Talisca ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşu savunmaya çarparak dışarıya gitti. Beşiktaş korner kullanacak.

54'Gelişen Beşiktaş atağında Quaresma ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşunda top üstten dışarıya gitti.

58'Beşiktaş tehlikeli geldi. Quaresma'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Aboubakar tekrar Quaresma'ya pasını verdi. Onun vuruşunda top kalecide kaldı.

62'Necip rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı. Beşiktaş orta sahadan serbest vuruş kullanacak.

64'GOL!

64'Maalef top ağlarımızda. Gelişen Hapoel atağında Ghadir'in sol kanattan ortasında Anthony Nwakaeme topu ağlara gönderdi.

72'Talisca'nın sol kanattan kullandığı kornerde savunma topu karşıladı. Sonrasında topu tekrar alan Talisca'nın sol kanattan ortasında Marcelo'nun kafa vuruşu dışarıya gitti.

78'Maor Bar Buzaglo'nun sağ kanattan kullandığı kornerde William'ın vuruşu yandan dışarıya gitti.

82'Talisca'nın sağ kanattan kullandığı kornerde savunma topu karşıladı. Sonrasında sol kanatta topla buluşan Oğuzhan'ın ortasında Talisca'nın vuruşu kalecide kaldı.

87'GOL!


87'Gelişen Beşiktaş atağında sol kanatta topla buluşan Cenk ceza sahasına kadar topu sürdükten sonra şutunu çekti. Onun vuruşunda top kalecinin altından filelerle buluştu.

89'Bu arada iki takım futbolcuları arasında gerginlik yaşanıyor.

89'Bu gerginliğin ardından Barda ve Marcelo sarı kart gördü.

90'Gelişen Beşiktaş atağında Tosic'in sol kanattan ortasında Talisca'nın vuruşu savunmadan dışarıya gitti. Beşiktaş korner kullanacak.

VE MAÇ SONA ERDİ



İLK 11'LER

BEŞİKTAŞ:
Fabri, Beck, Marcelo, Atınç, Tosic, Gökhan İnler, Necip, Quaresma, Talisca, Babel, Aboubakar

HAPOEL:
Gorseh, Turjman, Tzedek, GHadir, Nwakaeme, Hoban, Ben Sahar, Broun, Ohayon, William Soares, Ogu




Kaynak: İHA