Beşiktaş, Avantajını İyi Kullandı

Siyahbeyazlı takım, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda ilk maçta 31 yendiği Hapoel BeerSheva'yı rövanş mücadelesinde 21 mağlup ederek, adını son 16 turuna yazdırdı Beşiktaş, Vodafone Arena'daki ilk Avrupa kupası galibiyetini aldı Vincent Aboubakar, takımının bu sezon mücadele ettiği 4 kulvarda da gol atmayı başardı Cenk Tosun, Avrupa kupalarındaki gol sayısını 6'ya çıkardı.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda ilk maçta 3-1 yendiği Hapoel Beer-Sheva'yı rövanş mücadelesinde de 2-1 mağlup eden Beşiktaş, son 16 turuna yükseldi.

Deplasmanda rakibi karşısında aldığı galibiyetin moraliyle maça çıkan siyah-beyazlı takım, ilk yarıda 1-0 öne geçmeyi bildi. Ancak ikinci yarıda etkisiz kalan ve Nwakaeme'nin golüne engel olamayan Beşiktaş, 87. dakikada bu sezonun en formda oyuncusu Cenk Tosun ile bir gol daha bularak rakibini 2-1 yendi.

Beşiktaş'ın son 16 turundaki rakibi yarın çekilecek kura çekiminde belli olacak.

Siyah-beyazlı takım, Fenerbahçe ve Osmanlıspor'un elenmesiyle Avrupa'da yoluna devam eden tek Türk takımı oldu.

- Vodafone Arena'daki ilk Avrupa galibiyeti

Siyah-beyazlı takım, Hapoel Beer-Sheva'yı mağlup ederek Vodafone Arena'da bir ilki daha yaşadı.

Beşiktaş, geçen sezon hizmete giren stadında ilk Avrupa galibiyetini İsrail temsilcisine karşı aldı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon sahasındaki 3 maçı beraberlikle bitiren siyah-beyazlı takım, Hapoel Beer-Sheva'yı mağlup ederek bu hasretini de sonlandırdı.

- İsrail takımlarına karşı 4. galibiyet

Siyah-beyazlı takım, İsrail takımlarına karşı üstünlüğünü de sürdürdü.

Bu ülke takımlarıyla yaptığı ilk iki karşılaşmadan beraberlikle ayrılan Beşiktaş, son 4 karşılaşmada rakiplerine üstünlük kurmayı başardı.

Beşiktaş, ayrıca bu sezon ilk kez Avrupa'da üst üste iki galibiyet aldı.

- Avrupa'da kalesini kapatamıyor

Hapoel Beer-Sheva'nın golüne engel olamayan siyah-beyazlı takım, Avrupa kupalarında üst üste 9. maçta topu filelerinde gördü.

Geçen sezon Avrupa Ligi'nde Sporting Lizbon ile oynanan maçta başlayan seri, Şampiyonlar Ligi'ndeki 6 maçta da sürdü. Hapoel Beer-Sheva ile oynanan ilk maçta da kalesini kapatamayan Beşiktaş, rövanş mücadelesinde de aynı durumu yaşadı.

Siyah-beyazlı takım, bu 9 maçta 19 gol yedi.

Beşiktaş, son olarak geçen sezon Skenderbeu takımıyla İstanbul'da oynadığı ve 2-0 kazandığı maçta gol yememişti.

- Aboubakar, 4 kulvarda da gol attı

Beşiktaş'ın ilk golünü atan Vincent Aboubakar, siyah-beyazlı formayla Avrupa'daki 4. golünü kaydetti.

Şampiyonlar Ligi'nde Napoli ile deplasmanda oynanan maçta iki gol atan ve İstanbul'da Benfica karşısında bir gol sevinci yaşayan Kamerunlu oyuncu, Avrupa Ligi'nde de ilk golüne imza attı.

Aboubakar, Beşiktaş'ın mücadele ettiği 4 kulvarda gol atan oyuncu oldu. Şampiyonlar Ligi'nde 3, Avrupa Ligi'nde bir gol atan Vincent Aboubakar, Süper Lig'de 4 ve Ziraat Türkiye Kupası'nda bir kez fileleri havalandırdı.

Karşılaşmanın hakemi Matej Jug, skorboard 44 dakika 45. saniyeyi gösterirken ilk yarıyı bitirdi. Futbolcular skorboarddaki süreyi gösterirken hakem kendi saatini göstererek devrenin tamamlandığı yönünde harekette bulundu.

- Cenk Tosun, yine attı

Takımının ikinci golünü atan Cenk Tosun, Avrupa kupalarında 6. kez fileleri havalandırdı.

Cenk, böylece Nihat Kahveci, Metin Tekin, Matias Delgado, Feyyaz Uçar ve Ahmet Dursun'u da yakaladı.

Siyah-beyazlı oyuncu, Beşiktaş formasıyla üst üste 3 resmi maçta gol buldu.

- Taraftarların aklı Galatasaray maçında

Siyah-beyazlı taraftarlar, maç boyunca Hapoel Beer-Sheva maçından çok Süper Lig'de 27 Şubat Pazartesi günü oynanacak Galatasaray maçına yönelik tezahüratta bulundu.

Taraftarlar, karşılaşma boyunca sarı-kırmızılı takım aleyhine tezahürat yaptı.

Beşiktaş'ın kalecisi Fabricio, taraftarların isteği üzerine üçlü çektirdi. Taraftarlar, Akhisar Belediyespor maçının sonunda olduğu gibi teknik direktör Şenol Güneş'i de tribünlere çağırdı. Güneş ve oyuncuları el ele tutuşarak taraftarları selamladı.

Kaynak: AA