ABD'ye Zorunlu İnen THY Uçağı

THY: 'Yetkili otoritelerle yapılan görüşme sonrası ABD vizesi olan 100 yolcunun yanı sıra vizesi olmayan 75 yolcuya da geçici vize çıkartıldı. Arıza giderilene kadar tüm yolcular otellere alınmaya başlandı' 'Arızanın giderilmesi için teknik ekibin çalışmaları sürmektedir'

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul-Havana-Karakas seferini yaptığı sırada teknik arıza nedeniyle ABD'nin başkenti Washington'a zorunlu iniş yapan uçakla ilgili yetkili otoritelerle yapılan görüşme sonrasında, ABD vizesi olan 100 yolcunun yanı sıra vizesi olmayan 75 yolcuya da geçici vize çıkartıldığını, arıza giderilene kadar tüm yolcuların otellere alınmaya başlandığını, arızanın giderilmesi için teknik ekibin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, 'TK 183' sefer sayılı İstanbul-Havana-Karakas uçağının teknik bir arıza nedeniyle Türkiye saati ile 15.45'te ABD'nin başkenti Washington'a indiği anımsatıldı.

Açıklamada, 173 yetişkin, 2 bebek olmak üzere 175 yolcunun bulunduğu 'Airbus 330' tipi uçakta, on kabin ve üç uçuş ekibinin yer aldığı aktarılarak, 'Yetkili otoritelerle yapılan görüşme sonrası, ABD vizesi olan 100 yolcunun yanı sıra vizesi olmayan 75 yolcuya da geçici vize çıkartıldı. Arıza giderilene kadar tüm yolcular otellere alınmaya başlandı. Arızanın giderilmesi için teknik ekibin çalışmaları sürmektedir.' denildi.

Kaynak: AA