Diyarbekirspor'da Malzemeciler Görevi Bıraktı

Diyarbekirspor’da maaşlarının ödenmediğini ileri süren malzemeciler görevi bıraktı. Futbolcu alacaklarının düzenli olarak ödendiğini ancak 3 aylık maaşının içerde kaldığını iddia eden malzemecilerden Naşit Taşer, “Futbolculara düzenli ödeme yapan anlayış, bize üç kuruşu çok görüyor” dedi.

Spor Toto 3. Lig 3. Grup takımlarından Diyarbekirspor’da kulüp çalışanlarının alacakları bir kez daha sorun oldu. Uzun yıllar Süper Lig ve PTT 1. Liginde mücadele eden Diyarbakırspor’da görev yapan ve sezon başında Diyarbekirspor’a gelen Naşit Taşer, emeklerinin karşılığı olan maaşlarını son 3 aydır alamadıklarını ve görevi bıraktıklarını söyledi.

Taşer, Diyarbakır’da yöneticilere bu sorunu defalarca ilettiklerini ancak çözüm bulamadıklarını kaydetti.

Sezon başında Diyarbekirspor’a geldiğinde maaş artı prim ile anlaşmaya vardıklarını ifade eden Taşer, “Bu anlaşma bütün kulüplerde aynı. Göreve başladığımız günden bu yana maddi sorunlar yaşıyoruz. Maaşlarımızı hiçbir zaman gününde almadık. Son olarak 3 maaşımız içeride kaldı. Bu defalarca dile getirmemize rağmen, çözüm bulamadık ve görevi bıraktık” diye konuştu.



“Bayramı parasız geçirdik”

Diyarbekirspor için çok fedakarlık yaptığını dile getiren Taşer, hem sezon öncesi hem de devre arası kampına parasız gittiklerini ve bayram tatilini bile parasız geçirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Böyle şartlarda Diyarbekirspor’da görev yaptık. Sıkıntılara elimizden geldikçe göğüs gerdik. Alın terimiz olan maaşımızı istediğimizde her zaman çözümsüzlükle karşılaştık. Geçmişte burada görev yapan çalışanlar da aynı sorunu yaşadı. Daha önce bizimle aynı görevi yapan arkadaşlarımız da maddi sorunlar yaşadı. Onlarda alacaklarını alamadıkları için görevini bıraktılar. Ama hep suçlanan çalışanlar oldu. Kamuoyu da bunları bilmiyor. Bu vesile ile herkesin her şeyin bilmesi gerekiyor. Hakları olan futbolculara ödeme yapanlar, üç kuruş para ile çalıştırılan bizlere alın terimiz olan maaşlarımızı çok görüyorlar. Onursal Başkan Fevzi İlhanlı, büyük fedakarlıklar yaparak Diyarbekirspor’a maddi ve manevi destek sunuyor ama Diyarbakır’da yaşananlardan haberi olmuyor. Üç kuruşun hesabını yapanlar Fevzi İlhanlı’ya zarar veriyorlar. Bu gidişata ve Diyarbekirspor’da yaşanan keşmekeşliğe son vermek için bu açıklamayı yaptım”

“Taşer’in bize borcu var”

Kulüp Başkanı İhsan Yapıcı ise, Taşer’e hiçbir borçlarının olmadığını, aksine Taşer’in kendilerine bordro üzerinde 4 bin lira borçlu olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA