Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü Sporcularının Başarısı

Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü'nün milli karatecilerinin 44. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası'nda elde ettiği başarılar dolayısıyla kutlama programı gerçekleştirildi.

Programa, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan ve Darıca Eğitim Spor Kulüp Başkanı (DARES) Mustafa Öztürk, teknik direktör Adnan Şamdan ile sporcular katıldı.

Kaymakam Karaman, sporcuların aldığı başarılardan son derece mutlu olduklarını ifade ederek, spora ve sporculara verilen desteklerle bu başarıların yayılacağını vurguladı.

Darıca'nın 195 bin nüfusunun 40 bininin öğrenci olması nedeniyle genç nüfusa sahip olduğunu aktaran Kaymakam Karaman, 'Amatör sporlara desteğimiz devam edecek birçok sporcumuzun ülke çapında başarılara imza atacaklarından hiç kuşkumuz yok.' dedi.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da atletizm milli takımında antrenörlük yapmış bir spor adamı olarak ilçede spora büyük önem verdiklerini belirterek, 'Biz gençlere güveniyoruz onlara fırsat ve imkan verildiğinde, onlara sahip çıkıldığında neler yapabileceklerini biliyoruz ve görüyoruz bu başarı bunun bir göstergesidir. Atletizmden sonra karatede elde edilen şampiyonluklar bizleri gururlandırıyor biz bundan sonra diğer branşlarda şubeler açarak gençleri spora teşvik ederek başarılı olmalarını ülkemizi Avrupa ve dünya şampiyonalarında temsil edeceklerine yürekten inanıyoruz.' diye konuştu.

Darıca Eğitim Spor Kulübü (DARES) Başkanı Mustafa Öztürk de kulüp olarak sadece tek kulvarda değil çok sayıda branşta faaliyet göstermeyi hedeflediklerini, bu hedefe de adım adım ilerlediklerini söyledi.

Öztürk, hedeflerinin 2020 yılındaki olimpiyatlarda Darıcalı sporcuların da yer alacağına inandıklarını bildirerek, desteklerinden dolayı ilçe protokolüne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve sporcular hep birlikte pasta kesti.

Kaynak: AA